Segona reunió sobre la urbanització dels antics terrenys de Valentine

Tindrà lloc aquest dimecres al Centre Cívic La Ribera (19h)

El solar de l'antiga Valentine separa els pisos de la Ribera del centre del nucli urbà

El Centre Cívic La Ribera acull aquest dimecres (19h) la segona jornada de treball del procés participatiu iniciat per l’Ajuntament per recollir idees sobre la urbanització de l’espai públic que s’ha de dissenyar als antics terrenys de l’empresa de pintura Valentine. El solar, buit des del 2009, és propietat de la constructora Reyal Urbis i les entitats financeres BBVA i Santander, que tenen previst construir prop de 400 noves vivendes.

 

En aquesta reunió, el consistori presentarà una proposta amb els suggeriments aportats pel veïnat i la propietat del terrenys. Una de les propostes més destacades durant la primera trobada, el 16 de maig, va ser la creació d’un passeig central que connecti els barris de La Ribera i Montcada-Llevant. Els assistents també van demanar que el planejament del nou sector segueixi un model sostenible i ecològic, amb molts espais verds i naturals amb zones específiques per a diferents col·lectius com els infants i el jovent. L’aparcament va ser un altre dels temes debatuts, coincidint la majoria de propostes en la necessitat de construir places en bateria al carrer Aigües. També es va parlar de reordenar la zona de pas del tram de l’avinguda de la Ribera, on actualment hi ha aparcaments en bateria a sobre de la vorera, un carril bici i arbrat, elements que dificulten el pas dels vianants.

 

El Pla de Millora Urbana aprovat el 2008, concedia als propietaris el dret a construir dos torres de 15 plantes, a més d'ubicar el nou institut La Ribera a un espai que tallava la continuïtat entre els dos barris i situar l'espai de cessió municipal a una zona que estava afectada per la línia del tren i per una línia d'alta tensió. El maig del 2016 el Ple va aprovar l'anulació de llicències per forçar la propietat a negociar un nou disseny per al futur del solar. Finalment, el planejament per a aquest sector es va aprovar a principi d'aquest any després que el consistori aconseguís rebaixar les dues torres de 15 plantes a un edifici de 12 pisos l’alçada, situar la construcció del nou institut del carrer Larramendi en una zona que permeti la connectivitat entre barris i millorar la ubicació de l'espai de cessió del 10% a l’Ajuntament.

Seccions:

Deixa un comentari