Sense taxa de terrasses fins al 2022

Aquesta és una de les mesures anunciades pel consistori per ajudar el sector de la restauració davant la crisi

El tancament de terrasses i la prohició de consumir a l’interior dels establiments es manté, de moment, fins al 31 d'octubre
Pilar Abián
El sector de la restauració del municipi han encaixat amb impotència i preocupació les noves restriccions marcades per la Generalitat per frenar la pandèmia –actives, com a mínim, fins al 31 d’octubre. El tancament de terrasses i la prohició de consumir a l’interior dels establiments, que només poden vendre productes per emportar, ha estat una galleda d’aigua freda per als restauradors que tot just s’estaven recuperant de les pèrdues acumulades durant el període de confinament. 
 
Mesures municipals
Per ajudar el sector, l’Ajuntament ha anunciat que la suspensió de la taxa municipal de terrasses s’allargarà fins al 2022. “Amb aquesta mesura volem mostrar el total suport de l’Ajuntament al sector de la restauració”, ha  manifestat el president de l’Àrea Econòmica, Gerard Garrido. L’edil també ha explicat que la Taula d’emergència econòmica local –creada durant els primers dies del desconfinament i que integren la Regidoria de Comerç i Turisme, tots els grups municipals i representants de totes les associacions de comerciants del municipi– es tornarà a reunir amb més freqüència.
D’altra banda, Comerç habilitarà un formulari en línia perquè els bars i restaurants del municipi puguin incorporar-se a un directori on apareguin tots els establiments que ofereixen menjar per emportar o servei a domicili, llistat que es podrà consultar al web montcada.cat.
 
Ajuts autonòmics
La Generalitat, per la seva banda, ha anunciat mesures de suport a sectors que s’han vist especialment afectats amb les noves restriccions –no només ha estat el de la restauració, també han hagut de tancar els centres d’estètica. Amb aquest objectiu, ha creat una línia de subvencions amb una dotació inicial de 40 milions d’euros per a autònoms, pimes i microempreses; s’han aprovat préstecs de 15.000 euros i es permetrà renegociar el preu dels lloguers de comerços que hagin hagut de tancar o limitar-ne l’ús per les últimes mesures anti-covid.
Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari