Sergi Martín: ‘Dedicar-se a la política, i més si estàs al govern, és molt dur’

El portaveu de Círculo explica els motius de la seva renúncia al càrrec de regidor

Sergi Martín, portaveu de Círculo Montcada
Rafa Jiménez
Sergi Martín va ser escollir regidor en les últimes eleccions municipals
Sergi Martín abandonarà la seva acte de regidor al Ple d'aquest dijous per motius personals

El portaveu de Círculo, Sergi Martín, deixa oficialment en el Ple d’octubre l’acta com a regidor. Des del juliol del 2015 i fins al març d’aquest any va ocupar càrrecs al govern com a regidor de Medi Ambient i Control d’Activitats i de Transparència i Bon Govern als quals va renunciar provisionalment per motius de salut. Martín ha explicat a laveu.cat perquè ara ha decidit retirar-se de manera definitiva de la política institucional.

-Què és el que l’ha empès a deixar el càrrec definitivament?

Principalment ho faig per problemes de salut. Fa uns mesos vaig demanar que se’m retiressin les funcions i el sou com a regidor, amb el desig i la intenció d’una recuperació rápida i amb el suport de la meva assemblea i de l’equip de govern. Malauradament els problemes no s’han resolt i n’han vingut de nous, per tant, he presentat la meva dimissió irrevocable, ja que crec que és el més honest que puc fer malgrat haver rebut molts suports per continuar.

-Han influït en la seva decisió els problemes interns de Círculo?

En poca mesura, però sí. Evidentment tenir persones a la llista electoral que no han respectat el codi ètic i la voluntat de l’assemblea sempre és un mal de cap, però si tingués prou forces seguiria defensant la ciutadania de Montcada malgrat la irresponsabilitat d’alguns. Pero no vull deixar de dir que Círculo té una gent fantàstica i els problemes que ens hagi donat una persona no poden enterbolir el treball magnífic que s’ha fet.

-L'agrupació ha debatut qui prendrà el seu relleu?

Hi ha una llista electoral que marca qui és la persona que entra. L’assemblea ho debat tot, però és potestat del següent de la llista renunciar o acceptar el càrrec i, digui el que digui l’assemblea, tot depèn de la voluntat del candidat.

-Quina valoració fa de la seva experiència com a regidor?

Tenint en compte la inexperiència amb què vam arribar a l’Ajuntament i la lamentable situació de les arques públiques que ens vam trobar, n’estic força satisfet. Hi ha moltes coses de les que em sento orgullós. Per exemple, vaig tenir el privilegi de posar en marxa la Llei de Transparència i Bon Govern que va ser el principal motiu pel qual vaig decidir entrar en política, degut a la meva obsessió perquè l’accés a la informació sigui totalment lliure i les administracions, el més transparent possible. També estic molt content d’haver aconseguit que el Rocío no torni mai més a Montcada i Reixac i ens malmeti el nostre entorn natural. I parlant d’espai natural, estic molt satisfet d’haver endegat el Pla de protecció del Pla de Reixac que espero que no tingui gaires problemes per sortir finalment endavant. Però, principalment, celebro haver format part d’un govern d’esquerres i de canvi que, amb molta valentia, s’està enfrontant a problemes que havien quedat en un calaix.

-També hi ha hagut aspectes negatius?

Òbviament, però prefereixo quedar-me amb les coses positives. Sí voldria dir que dedicar-se a la política, especialment si estàs al govern, és molt dur. Estàs sotmès a una exposició pública permanent i això no és gens fàcil de portar; s’ha d’estar fet d’una pasta especial i potser és el que pitjor he portat. Però, fins i tot això, té el seu aspecte positiu, ja que gràcies a aquest fet he conegut un munt de veïns que m’han enriquit amb la seva saviesa.

-Vol donar algun missatge de comiat?

Vull agrair als votants de Círculo la seva confiança a les municipals del 2015; als meus companys de Círculo el seu suport; als meus companys de govern tot el que m’han ensenyat, i també als tècnics de l’Ajuntament ja que sense ells no hagués pogut dur a terme cap iniciativa, no em vull deixar a ningú però ells ja saben qui són.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari