Set incendis en dos dies al terme municipal provocats pel llençament de petards

Els focs van ser de baixa intensitat i no van afectar cap zona forestal

L'incendi de Can Cuiàs, dilluns al migdia, va ser l'últim dels set registrats en menys de 24 hores
ADF
L'incendi a prop de la riera Seca va ser el primer que va requerir intervenció en el marc de l'operatiu de la revetlla

Des de diumenge al migdia fins a dilluns a les 20h es van registrar set focs de baixa intensitat a diferents punts del municipi causats pel llençament de petards. El primer va tenir lloc al polígon Can Milans, al costat de la riera Seca que separa Montcada i Reixac de la Llagosta, el dia 23 a les 14.25h, en què es van cremar 700 m2 de vegetació. Tres hores més tard es van cremar uns matolls (280 m2) a prop del col·legi Font Freda. En plena revetlla de Sant Joan es van registrar quatre focs, al costat de la C-17, al km. 5,2 (1.500 m2); al carrer Cimal de Can Sant Joan (600 m2); a tocar del col·legi La Salle (200 m2), i a la llera del Ripoll (200 m2).

L’últim incendi es va produir ahir, al voltant de les 12h, al Torrent del Bosc Llarg (240 m2), a Can Cuiàs. En les tasques d’extinció de tots els focs van participar voluntaris de l’Associació de Defensa Forestal (ADF) i de Protecció Civil, agents de la Policia Local i, en quatre ocasions, va ser necessària la intervenció dels Bombers de la Generalitat i de Barcelona.

Malgrat la xifra d’incidents, el regidor delegat de Medi Ambient, Oriol Serratussell (ECP), ha assenyalat que els episodis van ser controlats amb rapidesa i que cap va afectar zones forestals. Un cop passat l’operatiu de la revetlla, les condicions meteorològiques obliguen, però, a mantenir la situació d’alerta. "A partir de demà, les elevades temperatures i una humitat relativa baixa faran que no poguem baixar la guàrdia", ha dit l’edil.

 

Campanya estiuenca

Des del passat 14 de juny i fins a final d’agost hi ha en marxa el dispositiu d’informació i vigilància contra incendis forestals que sufraga la Diputació de Barcelona. El terme municipal de Montcada i Reixac es controla des de tres torres de guaita repartides per la serralada de Marina i des del punt de control del parc de Collserola. També hi ha dues unitats mòbils de prevenció i informació sobre el territori. El dispositiu es complementa amb el suport de l’ADF i de Protecció Civil. "Aquestes unitats de voluntaris fan una tasca molt important ja que coneixen molt bé el territori i solen ser els primers a arribar als focs fent una tasca de contenció fins a l’arribada dels bombers", ha explicat el regidor de Medi Ambient.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari