700 alumnes de primària i secundària participaran aquest any al curs d’educació viària

Alumnes de tercer i cinquè de primària i de tercer i quart d’ESO reben nocions sobre civisme, seguretat ciutadana i prevenció de riscos

El alumnes de 3r i 5è de primària de les escoles Viver, Mitja Costa, El Turó i La Salle i els de 3r i 4t d’ESO de tots els instituts de Montcada i Reixac participaran durant aquest mes d’abril i el mes de maig en el curs d’educació viària. Les sessions de primària les organitzen la Regidoria d’Educació i la Policia Local, mentre que a les de secundària, els agents locals es coordinen amb la Regidoria de Salut Pública i Consum. El contingut del curs és el mateix d’altres edicions i de cara a l’any vinent, els organitzadors volen ampliar-lo a una línia més d’ESO.

Amb els alumnes de tercer de primària es pretén que aprenguin a interpretar els senyals de circulació bàsics, preveure possibles dificultats o perills al carrer i raonar els avantatges i els conflictes que genera la circulació, entre altres. L’activitat es divideix en dues sessions, una més teòrica que es durà a terme a la mateixa classe, i una altra pràctica fora del recinte escolar. Per la seva part, els alumnes de cinquè també treballaran el mateixos conceptes que els de tercer, amb lliçons adaptades a la seva edat, i a nivell pràctic, participaran en un circuit de bicicletes. El responsable d’educació viària a Montcada i Reixac, l’agent Josep Antoni Sáez de la Policia Local, ha indicat que “el temari no s’ha modificat gaire respecte a anys anteriors perquè ja funciona bé, tenim una bona resposta per part dels alumnes”.

El responsable d’educació viària a Montcada, Josep Antoni Sáez, ha avançat que per a l’any vinent es pretén ampliar les activitats a un curs més d’ESO, primer o segon, perquè els organitzadors s’han trobat amb situacions en què consideren que els adolescents necessiten un reforç d’informació, sobretot de temes derivats amb l’alcohol i les drogues.

El torn dels alumnes d’ESO arribarà al maig amb unes jornades que giraran principalment entorn l’alcohol i els seus efectes sobre la conducció. Per a aquestes jornades, l’Ajuntament comptarà amb la col·laboració del Institut Guttmann, que posarà en contacte als joves amb alguna persona que pateixi les conseqüències d’un accident de trànsit degut a una conducció sota els efectes de l’alcohol.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari