A punt els preparatius per iniciar la segona fase de soterrament de la C-17

Les obres arribaran en breu a la segona fase de l’actuació.

Les obres de soterrament de la carretera C-17 al seu pas per Montcada i Reixac, en el tram comprès entre la plaça d’Espanya i el CEIP Elvira Cuyàs, arribaran en breu a la segona fase de l’actuació, en la qual es preparen els laterals de la carretera per assumir el trànsit de vehicles. Però tot just abans s’han de realitzar obres per modificar l’actual col·lector, ubicat entre el carril lateral (direcció Barcelona) de la plaça d’Espanya i el riu Ripoll. Aquesta actuació durarà aproximadament dos mesos i es realitzarà en diversos trams.

La primera acció serà tallar el lateral a l’alçada de l’antic mercat Mercacom (en direcció Barcelona). Aquesta mesura implicarà desviar el trànsit que entra al barri de Mas Rampinyo des del lateral pel carrer del Sol només durant els dies que obliguin a tallar aquest punt del lateral a causa de les obres del col·lector. Per al trànsit procedent de Granollers i que vol anar en direcció Ripollet i Mas Rampinyo s’habilitarà un accés des del tronc de la C-17 al lateral de la plaça Espanya.

Després d’aquesta obra es tallarà el lateral entre el carrer d’Anselm Clavé i el carrer de Carrerada. Com a conseqüència el servei de transport públic es veurà afectat. Així, les parades dels autobusos 155, 103 i Nit Bus en sentit Barcelona, que hi ha a la plaça d’Espanya, es modificaran durant uns dies. Els autobusos pujaran per Anselm Clavé i baixarà pel carrer de Carrerada fins tornar a agafar el trajecte original.

L’últim dels trams per reubicar el col·lector serà el més complicat ja que es treballarà a la cruïlles laterals de la plaça Espanya. Els vehicles passaran per un accés habilitat de forma provisional a l’interior de la plaça.

Una vegada finalitzi aquesta operació de reubicació del col·lector, s’adaptaran els laterals de la carretera per crear dos carrils en cada sentit de la marxa, que acolliran tot el trànsit de vehicles durant gran part de les obres. Al mateix temps es començarà a treballar sobre el tronc central de la carretera.

Les obres del soterrament de la C-17 a la plaça d’Espanya de Montcada i Reixac, que realitza l’empresa Corsán-Corviam Construcción i que tenen un cost de 33,5 milions d’euros, es van iniciar el passat mes de novembre de 2006. La previsió de finalització de les obres és de 24 mesos.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari