ACAF recollirà signatures per impulsar una Iniciativa Legislativa Popular de suport als afectats per la fibromiàlgia

La secció local de l’entitat participa en la campanya per aconseguir que tiri endavant una ILP per donar cobertura sanitiària i social als afectats de fibromiàlgia i síndrome de fatiga crònica

La secció local de l’Associació Catalana d’Afectats de Fibromiàlgia (ACAF) és una de les 180 delegacions catalanes que participarà en la recollida de signatures que l’ACAF captarà a nivell català per tal d’aconseguir que tiri endavant una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que reguli l’organització sanitària i estableixi mesures per millorar l’atenció de les persones afectades per la fibromiàlgia i la síndrome de fatiga crònica.

La Mesa del Parlament va admetre a tràmit l’ILP el 13 de març i 15 dies després, representants de les delegacions d’ACAF de tot Catalunya –entre elles, la coordinadora local, Reyes Martín– van signar al Parlament el document a través del qual es comprometen a recollir les 50.000 signatures que es necessiten per tramitar l’ILP, en el termini de 120 dies.

El text de l’ILP insta a que, entre d’altres mesures, es creïn unitats multidisciplinars per poder donar un bon diagnòstic i assistència a les persones que pateixen fibromiàlgia o la síndrome de fatiga crònica. El text també preveu que a les persones afectades per aquestes dolències se’ls reconegui la incapacitat laboral per via administrativa. Reyes Martín coordinadora local de l’ACAF, ha demanat la solidaritat dels montcadencs en aquesta campanya perquè creu que si l’ILP tira endavant, “ajudarem a millorar la qualitat de vida de moltes persones i també a la investigació. Crec que estem davant de la malaltia del futur perquè encara no es coneixen les seves causes ni què la provoca”.

Membres de l’ACAF distribuiran fulls oficials del Parlament en establiments comercials i punts que acullen gran afluència de públic i les persones que surtin al carrer a recollir signatures estaran degudament identificades. L’ACAF es reuneix els dilluns i divendres de 18 a 20h a la Casa de la Vila i qui vulgui posar-se en contacte amb l’entitat també pot trucar al telèfon 655 243 278.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari