Acte institucional contra les LGTBIfòbies

Tindrà lloc aquest divendres davant de la Casa de la Vila, en el marc del programa de Festa Major

La bandera contra l'LGTBIfòbia està penjada a la façana de la Casa de la Vila
RI

Montcada i Reixac celebrarà el Dia Internacional contra les LGTBIfòbies, el 17 de maig, amb la lectura d’un manifest contra les violències i en defensa de la llibertat sexual, afectiva i de gènere, que tindrà lloc aquest divendres davant de la Casa de la Vila (18 h). El text institucional serà llegit per representants de la corporació municipal i un membre de la societat civil.

L’acte tindrà lloc en el marc de la Festa Major, durant la qual l’Ajuntament habilitarà els punts Lila, Arc Iris i el punt En positiu a l’Espai Poblet, que atendrà persones que puguin patir o presenciar una situació d’assetjament o agressió o que necessitin un lloc de descans. Aquests espais funcionaran des de la nit del 17 de juny fins a la matinada del dia 20. El punt lila Arc Iris hi serà de 22.30 a 4 h i el punt En Positiu, de 22.30 a 4.30 h.

Al llarg del Camí de la Font Freda hi haurà informació amb consells sobre com actuar quan una persona es troba malament per haver consumit massa alcohol i també, amb la ubicació de les fonts d’aigua més properes, recomanacions de què disposarà també el personal de les entitats que munten barra de bar a l’Espai Poblet.

Els estands de les entitats tindran informació sobre com actuar si s’identifica una agressió sexual, un circuit que també es penjarà als lavabos portàtils que hi haurà ubicats als espais de la festa. Un any més, el consistori ha elaborat un decàleg amb el lema ‘Viu la festa en positiu’, per unes festes lliures de sexisme i per un consum responsable.

Deixa un comentari