Activitats a les escoles per conscienciar sobre el canvi climàtic i la gestió de residus

L’IE Mas Rampinyo i les escoles Font Freda i Mitja Costa rebran una xerrada i participaran en un escape room amb continguts educatius mediambientals

La iniciativa es va posar en marxa l'any passat a les escoles Fedac i El Turó
Premsa Ajuntament

En el marc de les campanyes de conscienciació cívica sobre la gestió dels residus i el canvi climàtic, l’Ajuntament ha dissenyat una sèrie d’accions que es faran durant aquest any i que començaran amb una activitat que es realitzarà en tres centres educatius del municipi durant aquest primer trimestre. Un total de 10 classes de les escoles Mas Rampinyo, Font Freda i Mitja Costa s’han adherit a l’activitat impulsada per l’Ajuntament que consisteix en una xerrada i un escape room que té l’objectiu de conscienciar els infants sobre el respecte al medi ambient i els efectes del canvi climàtic.

Aquesta doble proposta educativa, que és una iniciativa de la regidoria de Serveis Municipals i Via Pública amb la col·laboració de l’empresa Ambiens, començarà amb les xerrades que s’impartiran a partir d’aquest dimarts, 18 de gener, a les classes de 4t, 5è i 6è de l’escola Mitja Costa i que continuaran el 25 de gener –les tres línies de 5è de l’escola Mas Rampinyo- i l’1 de febrer –les dues línies de 5è i 6è de l’escola Font Freda. La xerrada, amb el títol ‘El cicle dels residus destinataris’, està dirigida a alumnes de 3r a 6è de Primària i ESO i té l’objectiu de conscienciar sobre la necessitat de reduir, reciclar i reutilitzar el residus.

Després de la xerrada, les tres escoles que han demanat participar en aquesta iniciativa municipal podran fer l’escape room educatiu que proposa un joc de pistes per generar consciència sobre com afecten les accions humanes al canvi climàtic. Aquesta segona acció dinàmica i lúdica es farà els dies 31 de gener, 1 de març i 15 de març a les mateixes classes anteriorment citades de les escoles Mas Rampinyo, Mitja Costa i Font Freda, respectivament.

El regidor de Serveis Municipals i Via Pública, Juan Carlos de la Torre, ha posat en valor la importància d’incentivar l’educació ambiental ja que, segons les seves paraules, és “un procés necessari en qualsevol etapa de la vida, però cobra especial rellevància en els més joves perquè seran els que prenguin les decisions del demà”. L’edil també ha destacat que aquesta activitat està orientada a “aprendre junts a cuidar i respectar el medi ambient d’una manera lúdica per ser conscients que els petits canvis són revolucionaris i que podem millorar la salut del planeta modificant alguns petits hàbits”. Aquesta iniciativa es va posar a disposició de les escoles del municipi durant l’últim trimestre del curs 2020-21 i els primers centres educatius que hi van participar van ser El Turó i el FEDAC Montcada.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari