Adimir mostra a la població els seus principals projectes

L’exposició es pot visitar fins al 19 de juliol a la Casa de la Vila

La mostra està formada per plafons que expliquen els diferents projectes que Adimir té en marxa
Premsa Ajuntament
Carolina Ibáñez, d'Adimir, flanquejada per Daniel Moly i María Elena Pérez

L’Associació de Discapacitats de Montcada i Reixac, Adimir, mostra els projectes que té en marxa al municipi, en el marc de l’exposició ‘El camí de la discapacitat a la possibilitat’, que es pot visitar a la Casa de la Vila fins al 19 de juliol. La mostra consta de plafons informatius amb les iniciatives que desenvolupa l’entitat, acompanyades de fotografies, a més de pintures i altres creacions, que els membres de l’entitat han elaborat als tallers artístics als quals hi participen. La inauguració de l’exposició va tenir lloc ahir dijous, 3 de juliol, i va comptar amb la presència de l’alcaldessa de Montcada i Reixac, María Elena Pérez; el regidor de Cultura i Patrimoni, Daniel Moly.

Carolina Ibáñez, d'Adimir, va destacar com a novetat "el desplegament d’accions per acompanyar les famílies, amb l’objectiu que la vida de les persones que conviuen amb la discapacitat sigui el més normalitzada possible’. L'entitat ha atorgat enguany quatre beques a persones amb pocs recursos per ser ateses al Centre d’Atenció a la Discapacitat (CAID) d’Adimir, situat a Terra Nostra. L’alcaldessa va manifestar que ‘Adimir és una entitat plenament consolidada i un referent d’atenció a la discapacitat’, i va mostrar la voluntat de col·laboració amb l’entitat en la mesura del possible. Moly va destacar "la il·lusió que hi ha al darrera dels projectes engegats’.

 

Els plafons informatius de què consta l’exposició mostren fotografies i dades sobre el pla de suport al lleure i sòciocomunitari; el pla de suport a la família, que inclou accions com el programa Respir i el Servei d’Atenció Domiciliària; el pla de suport a l’escola inclusiva; el programa terapèutic-sanitari, amb accions com el servei de fisioteràpia i els exercicis a la piscina; el servei de logopèdia i el de psicopedagogia, a més del programa IntegrArte, en què infants amb discapacitat desenvolupen la seva vessant artística. També hi ha un espai que mostra com Adimir ha participat en actes de caire social i reivindicatiu durant els últims dos anys. Els programes de l’entitat compten amb el suport de diverses organitzacions i entitats: l’Ajuntament de Montcada i Reixac, el Departament de Benestar Social i Família, el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, l’Obra Social ‘la Caixa’, l’Escola d’Art La Taca, el CD Montcada, les AMPA de l’institut Montserrat Miró, de l’escola Reixac i del centre Fàsia, Juventud para Cristo i l’Ateneu Popular de 9 Barris.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari