Ajornat fins dilluns el desnonament d’una veïna del carrer Masia que demana un lloguer social

Una cinquantena de persones han participat en la concentració que ha convocat aquest matí el Sindicat de Llogateres per impedir l’execució de l’ordre judicial

Concentració de suport a Fátima Ibraimo al carrer Masia
Fotos: Laura Grau

Finalment, després de lluitar durant molts mesos per aconseguir un lloguer social, Fatima Ibraimo haurà d’abandonar el pis del carrer Masia que ha estat la seva llar des del 2017 i que ara és propietat d’un fons voltor vinculat al BBVA. Una cinquantena de persones han respost aquest matí a la crida del Sindicat de Llogateres de Montcada (SLLM) i la PAH per impedir que s’executés l’ordre de desnonament d’aquesta veïna de Can Sant Joan de 31 anys.

Amb el lema ‘Volem el que és nostre, aigua, llum i sostre’, els concentrats han mostrat el seu suport a la jove i han esperat més de dues hores l’arribada de la comitiva judicial, que s’ha personat acompanyada d’un ampli dispositiu de Mossos. La mediació només ha pogut aconseguir un marge de cinc dies perquè la Fatima pugui treure les seves pertinences del pis. “La propietat s’ha negat en tot moment a concedir-me un lloguer social, a pesar de la intervenció de l’Ajuntament”, ha denunciat la jove, que ha viscut una complicada situació personal en els últims mesos i es troba en recerca de feina.

Malgrat tot, Fatima ha agraït la solidaritat de les persones que s’han concentrat aquest matí davant de casa seva, algunes de les quals l’han ajudat a començar a empaquetar les seves pertinences. “M’he sentit molt reconfortada perquè és molt dur passar això tota sola”, ha dit la jove, qui reconeix que li va costar fer pública la seva situació perquè sentia vergonya. Juan Manuel Moya, de la PAH, ha criticat la legislació actual en matèria d’habitatge, “que permet als fons voltor especular amb un dret fonamental”.

La regidora d’Habitatge, Anabel Moreno, i una representant del SIDH també han estat presents a la concentració de suport a la jove. “Hem esgotat totes les vies legals per evitar aquest final, però no ha estat possible trobar-hi una solució”, ha lamentat Moreno.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari