Al voltant de 150 persones participen a la manifestació pels drets LGTBI

El col·lectiu convocant, Entre Vies, critica que el nou govern del PSC hagi separat en dos la Regidoria d’Igualtat, Feminismes i Drets LGTBI i alerta de l’entrada del feixisme a les institucions

Dues joves participants a la manifestació a favor dels drets LGTBI
Fotos: Laura Grau
Un dels manifestants, llençant consignes amb l'altaveu
La bandera dels colors LGTBI va ser present durant el recorregut
Lectura de la primera part del manifest d'Entre Vies, davant de l'Ajuntament

Al voltant de 150 persones van participar a la manifestació del Dia de l’Orgull LGTBI que va recòrrer ahir els carrers del centre amb consignes contra la discriminació del col·lectiu i en defensa dels seus drets. La mobilització va ser convocada per Entre Vies, un moviment format per joves antifeixistes, responsable del manifest reivindicatiu que es va llegir durant el recorregut de la marxa, que va anar des de l’Ajuntament fins al final del carrer Major. A la convocatòria van participar veïns i veïnes i representants de diferents entitats socials i culturals, a més de partits polítics com el PSC, Cs, ERC i ECP.

El col·lectiu va criticar que el nou govern socialista de Montcada hagi dividit en dues la Regidoria d’Igualtat, Feminismes i Drets LGTBI, en una mostra del que considera “feminisme transexcloent”, i també va alertar sobre l’entrada del feixisme a les institucions. En aquest sentit, els organitzadors van penjar pancartes amb els missatges ‘PSC, les trans també existim’ i ‘Fora PP i Vox dels nostres barris’. Entre Vies va anunciar que el 8 de juliol es repintaran els murals feministes i LGTBI destrossats per elements de l’extrema dreta.

En les dues anteriors edicions, la manifestació del Dia de l’Orgull la va organitzar la Taula LGTBI de Montcada i Reixac, que es troba en hores baixes per falta de quòrum.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari