Alumnat de l’INS La Ferreria participa en la prova pilot del projecte ‘Pedals als parcs metropolitans’

L’activitat pretén donar a conèixer l’entorn dels parc de les Aigües i fomentar la mobilitat sostenible

Conèixer l’entorn del parc de les Aigües i el riu Besòs i, alhora, fomentar la mobilitat sostenible. Aquests són els objectius del projecte ‘Pedals als parcs metropolitans’, que promou l’Oficina Metropolitana de la Bicicleta i el departament de Parcs i Platges de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, amb el suport de les regidories de Mobilitat i Educació de l’Ajuntament de Montcada i Reixac. Aquests dies s’està duent a terme una prova pilot de la nova activitat amb l’alumnat de 1r i 2n d’ESO de l’INS la Ferreria, una iniciativa que s’oferirà el curs vinent en el catàleg d’activitats que el consistori ofereix als centres educatius.

L’activitat inclou una xerrada sobre el valor ambiental de l’entorn del riu Besòs i el Parc de les Aigües
Sílvia Alquézar

L’alumnat s’ha repartit en tres sessions –els dies 23, 26 i 31 de maig–, que consten d’una xerrada mediambiental al Parc de les Aigües per donar a conèixer el valor socioambiental d’aquest entorn natural i l’edifici modernista de la Casa de les Aigües, d’una classe teòrica sobre les normes de circulació en bicicleta i d’una ruta per la xarxa pedalable del municipi. El recorregut, conduït per l’empresa Biciclot, té una longitud de 6,5 km amb sortida i arribada al Parc de les Aigües.

“Hem après moltes coses sobre la bicicleta i les normes de circulació, a més de conèixer una mica millor quines són les rutes que poden fer al municipi en aquest mitjà de transport”, assegura Dareck Román, alumne del grup B de 1r d’ESO de l’INS La Ferreria. La seva companya de classe Nicole Landires ha fet un balanç molt positiu de la sortida: “A partir d’ara aniré a més llocs en bici”.

Hem après moltes coses sobre la bicicleta i les normes de circulació, a més de conèixer una mica millor quines són les rutes que poden fer al municipi en aquest mitjà de transport

Dareck Román, alumne de l’INS La Ferreria

L’activitat compta amb una convidada molt especial, la Cleta, una bicicleta familiar de passeig de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

El tècnic de mobilitat de l’Ajuntament, Dani Munuera, condueix La Cleta, la biciclita familiar de passeig de l’AMB
Sílvia Alquézar

Deixa un comentari