Alumnes de La Salle fan tasques de voluntariat a entitats del municipi

El centre és pioner en la implementació de la iniciativa que impulsa la Generalitat

Els alumnes de La Salle que estan fent l'aplicació per a mòbil sobre el jaciment ibèric Les Maleses amb les responsables del Museu Municipal
La Salle

Àlex Rubio, Oriol Jiménez, Marina Ruiz, Guillem Álvarez, Rafel Pila i Judit Cañadilla són cinc alumnes de 4t d’ESO de La Salle que estant dissenyant una aplicació per a mòbil sobre el jaciment ibèric Les Maleses que pugui funcionar sense Internet perquè la cobertura a la muntanya és deficient. L’APP inclourà informació sobre els itineraris per accedir al poblat, incorporarà els codis QR dels plafons informatius del jaciment, aportarà dades sobre la flora i la fauna del sector i donarà consells de seguretat per fer la visita. “Estem molt contents amb l’experiència perquè ens fa sentir útils”, coincideixen a destacar els alumnes.

 

Novetat. Aquesta experiència s’emmarca en un nou projecte impulsat per la Generalitat per potenciar el voluntariat entre els estudiants d’ESO. La Salle és un dels centres pioners a Catalunya que ha posat en marxa la iniciativa. El govern català té previst implementar el servei comunitari gradualment a les escoles públiques i concertades fins al curs 2019-2020, quan es preveu que hi hagi uns 70.000 estudiants de tercer o quart d’ESO cursant aquesta nova assignatura. Durant el primer trimestre, els alumnes realitzen la part més teòrica que consisteix en la recerca d’informació per escollir el tema. En el segon i tercer trimestre, els joves es dediquen a l’elaboració i execució del projecte. Enguany, a La Salle, que és el tercer curs que ho té implementat, han sorgit iniciatives d’àmbits molt diferents com l’organització d’una caminada en el marc del Dia de la Dona, treballs de sensibilització a les escoles sobre el càncer de mama amb el suport de l’entitat Sin teta hay paraíso, la captació de socis per a la Penya Barcelonista, un projecte amb la Protectora d’Animals Advam, ajudar a servir els menús al menjador social El Caliu, ensenyar la gent gran en l’ús de les noves tecnologies i col·laborar amb l’Espai Juvenil Can Tauler per dinamitzar el centre, entre d’altres iniciatives.  “Està funcionant molt bé i la valoració és molt positiva perquè és una manera d’implicar els joves en la vida de la ciutat”, comenta la professora Laura Balcell, coordinadora del projecte.

Seccions:

Deixa un comentari