Alumnes d’ESO presenten els seus projectes a la primera Fira de serveis comunitaris

La mostra compta amb la participació dels instituts Montserrat Miró, La Ribera, La Salle i La Ferreria

Els alumnes van estar molt implicats en la mostra dels serveis comunitaris
Mario Manzano

La primera Fira de serveis comunitaris, que es va celebrar el dimarts 16 de maig al Camí de la Font Freda, ha estat un èxit. Hi va participar l’alumnat de 3r i 4t de l’ESO dels instituts Montserrat Miró, La Ribera, La Ferreria i La Salle, els quals van exposar els seus projectes que han estat treballant durant tot el curs. Yolanda Pasqual, del servei educatiu del Vallès Occidental, va valorar positivament la realització de la mostra: “La fira ens ha sorprès molt, sobretot per la bona resposta de l’alumnat, que ha gaudit molt amb l’exposició del seu projecte de servei comunitari”.

La fira ens ha sorprès molt, sobretot per la bona resposta de l’alumnat, que ha gaudit molt amb l’exposició del seu projecte de servei comunitari

Yolanda Pasqual, del servei educatiu del Vallès Occidental

Aquest servei és una acció obligatòria per als alumnes de 3r i 4t d’ESO que pretén que els joves protagonitzin accions de compromís cívic, a més de posar en pràctica els seus coneixements i capacitats al servei comunitari. Durant el curs, han de fer un total de 20 hores, estipulat en l’àmbit curricular des de la Generalitat de Catalunya. Des de La Veu, destaquem un projecte de servei comunitari de cada institut.

Alguns dels cartells dels serveis comunitaris dels alumnes que van participar en la fira
Mario Manzano

Institut La Ferreria

Un grup d’alumnes de 3r de l’ESO de l’Institut La Ferreria va organitzar una cursa solidària en col·laboració amb l’entitat Acción contra el hambre. El projecte es va fer amb la finalitat de recaptar diners per a les famílies amb menys recursos. En la cursa, van participar els alumnes de 1r i 2n de l’ESO de La Ferreria, que havien d’aconseguir un patrocinador perquè fes una aportació econòmica per cada volta donada. L’esdeveniment va ser tot un èxit i van recaptar un total de 375 €. “L’experiència ha estat molt bona perquè la gent s’ha esforçat i hem pogut veure com tots els participants es posaven a la pell dels més necessitats”, destaca José Avilés, alumne de 3r de l’ESO de La Ferreria.

L’experiència ha estat molt bona perquè la gent s’ha esforçat i hem pogut veure com tots els participants es posaven a la pell dels més necessitats

José Avilés, alumne de 3r de l’ESO de La Ferreria

Institut La Ribera

L’Ariadna Moreira i Erika Marín, dues alumnes de l’Institut La Ribera, van col·laborar amb la Fundació Àsia. El projecte va consistir a ensenyar el castellà a famílies del Pakistan i l’Índia per facilitar la seva inclusió social. La meta de Fundació Àsia, juntament amb l’Ariadna i l’Erika, és ajudar i ensenyar l’idioma el més ràpid possible. “M’ha semblat molt curiós i interessant. Considero que és un projecte multicultural i pots aprendre d’altres cultures”, comenta Ariadna Moreira, alumna de l’Institut La Ribera.

M’ha semblat molt curiós i interessant. Considero que és un projecte multicultural i pots aprendre d’altres cultures

Ariadna Moreira, alumna de l’Institut La Ribera
Un alumne de La Salle explicant el seu projecte
Mario Manzano

Institut Montserrat Miró

Un grup d’alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Montserrat Miró va presentar el seu projecte de dinamització dels patis per als més petits. Aquest servei consistia a fer activitats per altres cursos amb la finalitat que estiguin jugant en grups i actius a l’hora del pati. El projecte vol evitar que els adolescents passin les hores de lleure en solitari o amb el mòbil. Aquest grup de 4t de l’ESO ha estat cada dimecres del curs preparant activitats per als alumnes més petits. “Ha estat una molt bona experiència, ja que pots veure com són les generacions més joves i ajudar-los a passar una bona estona”, afirma Arantxa López, alumna de l’Institut Montserrat Miró.

Ha estat una molt bona experiència, ja que pots veure com són les generacions més joves i ajudar-los a passar una bona estona

Arantxa López, alumna de l’Institut Montserrat Miró

Institut La Salle

Un grup d’alumnes de l’Institut La Salle va col·laborar amb l’entitat Montcada Centre Comerç amb l’objectiu de promocionar les botigues del municipi. Els estudiants afirmen que han notat que a la ciutat, sobretot, compren les persones grans. Per tant, han volgut fer promoció de tots els comerços de Montcada centre amb la finalitat de donar a conèixer a tots els joves perquè comprin també a les botigues locals. “El tracte amb l’entitat ha estat molt bé, hem anat a gravar continguts a les botigues i ens ha agradat molt”, subratlla Sergi Fàbregas, alumne de l’Institut La Salle.

El tracte amb l’entitat ha estat molt bé, hem anat a gravar continguts a les botigues i ens ha agradat molt

Sergi Fàbregas, alumne de l’Institut La Salle

Deixa un comentari