‘Aprenent amb tu’, nou projecte de super per a infants i famílies

La iniciativa s’adreça a l’alumnat que va tenir dificultats per accedir a les classes durant el confinament

Infants de 1r de primària de l'IE El Viver miren un conte en una de les sessions del projecte
Tata Inti
‘Aprenent amb tu’ és el nou projecte socioeducatiu que s’ha posat en marxa al municipi al gener per donar suport als infants i les famílies que no han tingut les mateixes possibilitats d’accés a l’aprenentatge, especialment durant els mesos de confinament. Es tracta d’una iniciativa de la cooperativa Tata Inti, que també ha treballat anteriorment en la dinamització del projecte ‘El Rec es mou’. 
 
La iniciativa es realitza a l’escola El Turó i l’IE El Viver i s’adreça a l’alumnat entre P5 i 3r de Primària, en detectar-se que alguns alumnes no han pogut donar continuïtat al procés d’aprenentatge de la lectoescriptura per la supressió de les classes presencials el curs passat a mitjans de març a causa de la Covid-19. “Els efectes d’aquesta pandèmia sobre el desenvolupament dels infants ha estat important, per tant, ara més que mai necessiten acompanyament”, ha dit Mercè Aranda, educadora social de Tata Inti. Les sessions es fan en el marc dels grups bombolles de classe, en horari extraescolar. 
 
Motivació
 “L’objectiu és crear un espai d’aprenentatge on la ca­­­nalla pugui entrar en contacte amb la motivació per aprendre a través de les seves vivències”, ha expressat Aranda, qui afegeix  que la seva metodologia es basa en pedagogies innovadores que veuen l’infant com el principal protagonista del seu procés d’assoliment de coneixements, en el qual la curiositat i la motivació són els impulsors de la seva formació real. 
Estava previst complementar les sessions a l’aula, de 90 minuts cada setmana, amb tres diumenges d’activitats i jocs al barri de La Ribera, tot i que les dades negatives de la pandèmia han obligat a postposar-les. “Quan les restriccions ho permetin, farem una primavera joganera basada en la filosofia de les matinals”, ha avançat Aranda.
Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari