‘Aquest tipus d’escoles va ser l’origen de l’actual model públic’

El montcadenc Esteve Recasens va presentar el seu llibre ‘De l’escola de Can Sant Joan a l’escola El Turó’ en un acte molt emotiu fet divendres

Antics alumnes de l'escola van escenificar una anècdota sobre un treball de camp al Besòs
Sílvia Alquézar
Esteve Recasens amb el seu llibre durant la presentació
Esteve Recasens va lliurar un exemplar al director de l'escola El Turó
Eulàlia Relat i Montserrat Martorell, cofundadores de l'escola Can Sant Joan

Quan en un projecte socialeducatiu els actors posen el cor i l’esperit hi ha una energia que supera les dificultats”, amb aquestes paraules, el montcadenc Esteve Recasens va cloure la presentació del seu llibre De l’escola de Can Sant Joan a l’escola El Turó, en un acte molt emotiu i de retrobaments fet el passat divendres a la sala gran de l’Abi, plena de gom a gom. El volum fa un repassada per la història d’aquest centre, creat el 1966 en un barri obrer, en època franquista i amb mitjans precaris, en què es va aplicar el mètode d’escola activa. “Aques tipus d’escoles van ser l’origen del model actual de l’escola pública catalana”, va indicar Recasens, qui va destacar la figura de les dues persones que van fundar el col·legi, les farmacèutiques Eulàlia Relat i Montserrat Martorell, que van rebre durant l’acte un exemplar relligat a mà per l’exalumne Conxita Folch. També hi va haver paraules de reconeixement per als mestres, entre els quals va recordar especialment a Teresa Membrilla, desapareguda recentment. El llibre recull nombroses fotografies i testimonis d’exalumnes, a més de diverses anècdotes com la que van escenificar durant la presentació tres antics estudiants de l’escola sobre un treball de camp realitzat al riu Besòs. Per a Recasens, hi ha tres aspectes fonamentals que expliquen la importància de l’Escola Can Sant Joan: l’actitud dels mestres, l’aplicació del mètode d’escola activa i el compromís vers el país.

La presentació del llibre es va complementar amb la projecció del dvd ‘L’escola d’ahir i d’avui’, que recull els testimonis de diverses persones relacionades amb la història del centre. El volum es pot adquirir al preu de 10 euros a la llibreria Papers de Mas Rampinyo i el vídeo, que val 7 euros, es pot encarregar al mateix establiment. El llibre i el dvd costen 15 euros.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari