Arrenca el nou curs escolar amb 4.874 alumnes d’Infantil, Primària i ESO

La baixada de la natalitat dels últims anys ha comportat enguany la reducció d’un grup d’I3 i un altre de 1r d’ESO

El pròxim curs escolar començarà el 9 de setembre

Cares de son, alguns nervis i moltes ganes de retrobar-se amb els companys de classe. Els centres educatius han obert aquest dimecres les seves portes per començar un nou any lectiu que, per segon any consecutiu, s’ha avançat als primers dies de setembre. A Montcada, han iniciat el nou curs escolar un total de 3.149 alumnes –921 d’Infantil i 2.228 de Primària– i 1.725, d’ESO. La baixada de natalitat dels últims anys ha comportat enguany la reducció d’un grup a I3 i d’un altre a 1r d’ESO. Pel que fa a les ràtios, a I3 es manté en 20 infants per aula i a 1r d’ESO, en 27.

Els sindicats majoritaris de l’ensenyament han convocat una jornada de vaga coincidint amb el retorn a les aules per reclamar millores laborals i la reversió de les retallades, però pràcticament no ha tingut ressò al municipi. La manca de temps per preparar el nou curs és una de les demandes més generalitzades per part del professorat. “Tot i que hem tingut pocs dies per organitzar l’inici de curs, comencem amb molta alegria i moltes ganes”, assegura la directora de l’escola Mitja Costa, Belen Bon de Juana, qui ha destacat que aquest curs serà molt especial per al centre ubicat a Terra Nostra perquè celebrarà el seu 50è aniversari.

Tot i que hem tingut pocs dies per organitzar l’inici de curs, comencem amb molta alegria i moltes ganes

Belen Bon de Juana, directora de l’escola Mitja Costa

Una delegació municipal, encapçalada per l’alcalde, Bartolo Egea (PSC), i la regidora d’Educació, Anabel Moreno (Vivim), han visitat l’escola Mitja Costa en el primer dia de classe per desitjar un bon inici de curs.

L’alcalde, Bartolo Egea, ha visitat aquest dimecres l’escola Mitja Costa

Novetats

L’INS La Ribera estrena enguany el Suport Intensiu d’Escolarització Inclusiva (SIEI) –ja existeix a l’INS La Ferreria i les escoles Elvira Cuyàs, Font Freda i Reixac– per atendre l’alumnat amb necessitats especials. “És un reconeixement al treball a la diversitat que s’està duent a l’institut des de fa temps. A Montcada hi ha molta multiculturalitat, però poca interculturalitat, un fet que es dona bàsicament a les aules, per això és tan important aquest recurs”, argumenta el director de l’INS La Ribera, Pep Porca, qui ha agraït al Departament que hagi posat en marxa aquest nou servei al centre, però ha lamentat que l’institut no hagi rebut encara els ordinadors gratuïts adreçats a tots els alumnes. “Aquest serà el tercer curs que continuarem sense els dispositius, un fet que agreuja el problema de la bretxa digital”, ha denunciat Porca.

És un reconeixement al treball a la diversitat que s’està duent a l’institut des de fa temps. A Montcada hi ha molta multiculturalitat, però poca interculturalitat, un fet que es dona bàsicament a les aules, per això és tan important aquest recurs

Pep Porca, director de l’INS La Ribera

L’INS La Ribera també és protagonista aquest curs perquè és el primer centre educatiu del municipi que s’ha declarat lliure de mòbils. “L’alumnat no pot portar el seu telèfon a l’institut per dos motius, per protegir-lo d’un mal ús de les noves tecnologies i per promoure la convivència”, ha explicat el director.

L’alumnat no pot portar el seu telèfon a l’institut per dos motius, per protegir-lo d’un mal ús de les noves tecnologies i per promoure la convivència

Pep Porca

Deixa un comentari