Arrenca el programa per celebrar el Dia Internacional de la Dona Treballadora

L’Espai kursaal acull aquest dijous el lliurament de premis i la inauguració de l’exposició dels cartells participants al certamen del 8M

Imatge del cartell guanyador del 8M 2022, obra del barceloní Salah Eddine Malouili,
Premsa Ajuntament
Salah Eddine Molouili és l'autor del cartell guanyador del 2022 dle 8M
Aquest és el cartell guanyador de l'edició d'aquest any, dissenyat per Salah Eddine Malouili

El 8 de març, Dia Internacional de la Dona Treballadora, hi haurà una manifestació amb el lema ‘Treballadores som totes’, que sortirà a les 18.30h des de l’edifici de l’Ajuntament i recorrerà els carrers Jaume I, Bogatell i Major fins arribar a la plaça de l’Església, on acabarà el recorregit i es llegirà un manifest, que comptarà amb interpretació en llengua de signes catalana. La mobilització l’organitza el Col·lectiu Feministes de Montcada, grup que també convoca la ciutadania a un taller el pròxim diumenge, dia 6, per elaborar pancartes per a la manifestació. Serà davant del Centre Cívic Can Cuiàs (Geranis, sn), d’11.30 a 13 h.

La reforma laboral marca aquest 8M, una reforma amb la qual les dones sortim guanyant perquè som les que patim una major precarietat i els canvis incorporats inclouen aspectes clau des de la perspectiva de gènere’, ha manifestat la regidora de Feminismes, Igualtat i LGTBI, Jessica Segovia (ECP), qui fa una crida a la participació a totes les activitats proposades.

Activitats als barris
El programa del 8M 2022 ha arrencat aquest dimarts amb l’inici de dues exposicions. El Kursaal acull fins al dia 31 les 33 obres presentades al concurs de cartells 8 de març. La inauguració de la mostra i el lliurament de premis del certamen es farà aquest dijous, 3 de març, a les 19.30h. L’altra exposició que es posa en marxa és una mostra de llibres sobre maternitats diverses que es podrà veure a la Biblioteca Elisenda  i a la Biblioteca Can Sant Joan fins al 15 de març.

El grup de dones de l’AV Can Sant Joan organitza el 7 de març (17.30h) a la plaça Bosc un mural-collage, amb el nom ‘Jo també m’hi he trobat: prou vulneració de drets’. El 10 de març (20h), els espais d’Instagram (@cantauler) i Youtube de l’Espai Jove Can Tauler oferiran el podcast 8M: girant la truita amb el feminisme. El dia 12, al Centre Cívic Can Cuiàs, hi haurà el conta-contes ‘Quines Unes, Elles!, a càrrec d’Anna Casals.

Xerrada de l’activista Nàdia Ghulam
L’activista i escriptora afganesa Nàdia Ghulam oferirà el 31 de març (17h) la xerrada ‘Ser dona i nena a l’Afganistan, avui’. La seva vida està marcada per les conseqüències d’una cruenta guerra civil, de la fam i del règim talibà. Però tals adversitats no van poder frenar-la i va aconseguir tirar endavant gràcies al seu enginy, fent-se passar per un nou durant deu anys per així poder alimentar la seva família. El seu caràcter sociable la va portar a col·laborar amb una ONG, a través de la qual va arribar a Catalunya, on actualment hi resideix.

D’altra banda, l’advocada i escriptora Núria González oferirà el 23 de març la conferència ‘Ventres de lloguer, claus per al debat’, a l’Auditori Municipal (17.30h), en el marc de les conferències de l’Aula d’Extensió Universitària de Montcada i Reixac. Per assistir-hi cal reservar plaça a [email protected]. González és autora del llibre Vientres de alquilar: la mala gente, una publicació on mostra arguments contraris als ventres de lloguer, als que l’autora qualifica d’explotació reproductiva.

Dues exposicions més
El programa del 8M 2002 inclou l’exposició (In)visibles i (O)cultes, un viatge a través de l’espai i el temps per la vida de 24 dones científiques que la història ha fet invisibles. La mostra és una producció del Museu de Ciències Naturals de Barcelona i es podrà visitar al Centre Cívic Can Cuiàs fins al 31 de març. Una altra exposició amb motiu del 8M és ‘Quin temps tenim. L’organització de la vida quotidiana’, cedida per l’Institut Català de les Dones i que es podrà visitar al Casal de la Mina (Av. Unitat, s/n) del 4 al 31 de març.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari