Balanç positiu de la primera edició del projecte de mentoria social

La cloenda es va celebrar aquest dimarts a la tarda al Parc de la Cerveseria

Els assistents a la cloenda del projecte de mentoria social van pintar un mural
Sílvia Alquézar

El Parc de la Cerveseria va acollir aquest dimarts a la tarda la cloenda de la primera edició del projecte de mentoria social, amb una festa que va consistir en una dinàmica de valoració del projecte, la creació d’un mural i un berenar per als participants. La iniciativa s’ha posat en marxa aquest curs dins el Pla Educatiu d’Entorn (PEE) a través del Pla de Millora d’Oportunitats Educatives (PMOE), promogut pel Departament d’Educació de la Generalitat, que compta amb el finançament del Ministeri d’Educació i el Mecanisme de Recuperació, Transformació i Resiliència de la Unió Europea.

Enguany, s’ha constituït un total de nou tàndems, formats per un alumne de tercer d’ESO i una persona voluntària, supervisada per un equip professional. El projecte l’ha gestionat l’AFEV, una entitat de voluntariat social juvenil que forma part de la Coordinadora de Mentoria Social, i ha comptat amb la participació dels tres instituts públics de la ciutat. La mentoria consisteix a establir un vincle de confiança i respecte amb l’adolescent que li permeti millorar les competències personals i relacionals, tenir accés a recursos i informació, millorar la fluïdesa lingüística i rebre orientació acadèmica.

Irene Espinilla, de l’AFEV, ha fet un balanç molt positiu. “Estem molt contentes perquè ha funcionat molt bé i la majoria de parelles ha completat el curs. Ha estat un èxit”, ha valorat Espinilla. De cara al curs vinent, les entitats implicades en el projecte han confirmat la continuïtat de la iniciativa, que s’ampliarà amb la creació d’un total de 12 tàndems. “Hem d’acabar de dissenyar la propera edició, però ens agradaria que puguessin participar nous alumnes i també donar continuïtat a les parelles que volen mantenir el vincle i aprofundir així en la feina feta enguany”, ha avançat Espinilla. 

Seccions:

Deixa un comentari