Bona acollida de la xarxa Mukedu, que promou l’intercanvi gratuït d’objectes de quilòmetre zero

El grup compta amb 278 usuaris i s’han fet 198 intercanvis en menys de dos mesos des de la seva creació

Lluís Martínez i Anna Chao, tots dos veïns de Mas Rampinyo, són dues de les 278 persones que formen part de la xarxa Mukedu, un col·lectiu d’intercanvi d’objectes sense transaccions econòmiques que ha impulsat l’Ajuntament i l’entitat Andròmines. Aquesta iniciativa, que es vehicula a través d’un grup de WhatsApp, busca l’aprofitament i la reducció de residus a través de la solidaritat veïnal i la creació de comunitat. El projecte es va posar en marxa el passat 15 de març coincidint amb el Dia Mundial dels Drets de les Persones Consumidores. Des de llavors, s’han fet un total de 198 intercanvis.

Lluís, de 19 anys, és un dels usuaris més actius del Mukedu. El jove, que s’està condicionant un espai per anar a viure sol, reconeix que el grup ha estat de gran ajuda per poder independitzar-se. “He trobat un armari, una taula, prestatges, una butaca, un amplificador de guitarra i, fins i tot, un peluix del Mic”, explica Lluís, qui valora positivament el funcionament de la iniciativa.

He trobat un armari, una taula, prestatges, una butaca, un amplificador de guitarra i, fins i tot, un peluix del Mic

Lluís Martínez, usuari de Mukedu

En el cas d‘Anna Chao, la xarxa li ha permès donar una segona vida a molts objectes que li van quedar duplicats en marxar a viure amb la seva parella. “Ens fa il·lusió que persones del municipi puguin utilitzar alguna cosa que ja no necessitem, ens va semblar una bona idea”, assegura Anna, qui ha regalat diversos mobles, una catifa i una cafetera, tot i que també s’ha quedat amb una bossa isotèrmica per portar-se el dinar a la feina. “M’agrada més aquesta plataforma perquè fa comunitat i el temps d’espera és inferior que a les plataformes de venda d’objectes”, afegeix.

Ens fa il·lusió que persones del municipi puguin utilitzar alguna cosa que ja no necessitem, ens va semblar una bona idea

Anna Chao, usuària

Balanç

“És una manera de fomentar l’economia circular donant una segona vida a objectes que podrien esdevenir residus i, fins i tot, acabar al carrer”, ha manifestat la regidora de Serveis Municipals, Dámaris Sánchez (PSC), qui ha volgut remarcar que en el grup també es produeixen intercanvis d’habilitats, serveis i coneixements. “Una noia va oferir els seus coneixements sobre reparació de bicicletes a canvi de classes d’anglès”, ha destacat Sánchez.

És una manera de fomentar l’economia circular donant una segona vida a objectes que podrien esdevenir residus i, fins i tot, acabar al carrer

Dámaris Sánchez, regidora de Serveis Municipals

Les persones que estiguin interessades a formar part de la xarxa Mukedu poden afegir-se al grup a través d’un enllaç o un codi QR. Sempre respectant les normes de convivència i la privacitat dels integrants, els oferiments i demandes es realitzen de forma pública amb una fotografia i una petita descripció de l’objecte. Posteriorment, els acords es tancaran en privat mitjançant missatges directes entre les persones involucrades.

Deixa un comentari