Boxa per a noies i cuina saludable, propostes de l’Espai Jove Can Tauler durant el primer trimestre de l’any

L’espai jove també oferta sessions de formació en salut i diversitat

La Unió de Mas Rampinyo va acollir el 20 de desembre la festa de presentació del Pla Local de Joventut
Can Tauler

L’espai jove Can Tauler oferta diferents activitats per al primer trimestre de l’any. Algunes donen continuïtat a les ja iniciades a l’octubre, com ara el taller de boxa per a noies. Davant la gran acceptació que està tenint el taller, que compta amb una vintena d’inscrites i llista d’espera, l’activitat es farà a partir d’ara al gimnàs del col·legi La Salle, cada dimecres, de 17.30 a 19h. L’assistència és gratuïta, tot i que les participants han de dur el material necessari –guants i corda per saltar. Una altra de les propostes, en aquest cas novedosa, és el taller de cuina ràpida saludable que s’oferirà cada divendres, de 18 a 19.30h, a Can Tauler. Els usuaris de l’espai també poden implicar-se en el manteniment de l’hort urbà que hi ha al Casal en les sessions que es faran tots els dilluns de febrer.

A l’àmbit formatiu, Can Tauler oferta un curs de cap de setmana per a joves en l’àmbit de la salut –el 13, 14 i 15 de març– sobre qüestions com l’assetjament escolar, que es farà entre la Regidoria i l’Associació SEER, i un altre en l’àmbit de la diversitat. L’objectiu d’aquestes activitats és formar joves perquè després puguin fer accions que repercuteixin en els seus centres d’estudi o bé en la pròpia ciutat. A banda dels tallers programats, Can Tauler oferta, amb cita prèvia, els serveis d’assessorament en l’àmbit d’estudis i d’accés a l’habitatge.

El 20 de desembre al voltant de 300 joves van participar a la festa organitzada per presentar el Pla Local de Joventut a La Unió de Mas Rampinyo que va incloure concerts a càrrec dels grups Slow Gravity, Lil Russia, Las Ninyas del Corro i Ketekalles. El Pla incorpora una diagnosi i un seguit de propostes d’acció entre el 2019 i el 2022, elaborades mitjançant tècniques d’investigació quantitatives i qualitatives, per tal de comptar amb el màxim rigor en la definició de la situació de la joventut a Montcada i Reixac. D’aquest procés destaca la constitució d’un grup motor, format per persones provinents del teixit associatiu i de la societat civil amb una forta vinculació al col·lectiu juvenil. Els objectius generals del Pla Local de Joventut són incidir sobre les variables que condicionen la capacitat d’emancipació del col·lectiu, a més de dotar el municipi d’una xarxa d’oci inclusiu i promoure la participació juvenil, entre d’altres.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari