Can Sant Joan torna a fer barri amb la Fira Comercial i d’Artesania

El bon temps ha afavorit a que l’edició 2010 sigui una de les més participatives dels darrers anys

La guinda que faltava per fer més participativa la Fira Comercial i d’Artesania de Can Sant Joan ha estat la incorporació en la 35a edició d’una desfilada de moda amb infants del barri com a models. L’activitat, organitzada per l’Associació de Comerciants de Can Sant Joan, s’ha celebrat durant tot aquest diumenge al matí al carrer Reixagó i la plaça del Bosc i ha comptat amb la presència de 52 estands de botigues, artesans i entitats. La idea de fer un passi de roba és de la Leonor, responsable d’un comerç que ha obert portes fa uns mesos. “El comerç de Can Sant Joan necessita sortir al carrer i que la gent vegi que hi ha força botigues, que semblen amagades”, ha explicat l’organitzadora de la desfilada. Rafael Domínguez, el president de l’entitat organitzadora, s’ha mostrat molt satisfet de l’assistència de públic i de paradistes: “Des de ben d’hora el carrer estava ple de gent, val la pena l’esforç de mesos per tirar endavant la iniciativa”. Domínguez ha aprofitat l’acte per demanar més presència a la Fira de comerços de Can Sant Joan i ha expressat que “sortir al carrer no significa vendre de forma massiva però sí fer que els clients et coneguin i se’n recordin de tu quan hagin de comprar alguna cosa”.

 

Per la seva banda, el regidor de Comerç, Joan Carles Paredes (CiU), ha valorat molt positivament el desenvolupament de la fira i ha lloat la tasca dels comerciants de Can Sant Joan. “Muntar una fira costa molt però si durant l’any vas treballant de forma constant, quan arriba el dia té la gent predisposada a col·laborar”, ha manifestat l’edil, qui també ha afegit que fa temps que l’Ajuntament es planteja organitzar una mostra comercial de tot Montcada, però “encara no tenim clar com articular-la, donada la profunda separació per barris”.

 

Algunes entitats aprofiten la Fira per sortir al carrer i donar-se a conèixer. Aquest diumenge hi han instal·lat una carpa associacions com l’AV de Can Sant Joan, l’AV de la Ribera, Els Diables de Can Sant Joan, les puntaires, entre d’altres. També hi ha assistit la Federació d’Associacions de Veïns de Montcada i Reixac (Favmir), el president de la qual, Antonio Cera, ha avançat que el col·lectiu ha posat en marxa una campanya per denunciar “la pujada abusiva de la tarifa del consum d’electricitat, que podrà pujar fins a un 30%”. En aquest sentit, la Favmir s’afegeix a l’apagada energètica del pròxim 21 de juny, de 22.30 a 22.40h. D’altra banda, no ha fallat a la cita l’Escola Municipal de Talla i Escultura, que té la seva seu al barri. El director, el mestre artesà Luis Barbosa, ha explicat que la seva presència a l’acte també es deu a que “és una oportunitat per tornar al passat, quan els artesans obrien les portes del seu taller i la gent hi entrava i es feien tertúlies”.

 

Col·lectius diversos aprofiten l’esdeveniment per altres finalitats, com un grup d’alumnes de sisè curs de l’escola El Viver que ha muntat una carpa amb manualitats fetes per elles mateixes per recaptar fons per a un viatge de colònies. “Tot és molt car i per això hem vingut, ens hem quedat sorpreses perquè ho hem venut tot”, ha explicat Andrea López, una de les promotores. Per amenitzar la matinal, dos músics –un acordionista i un saxofonista– s’han passejat per tota la Fira, tot i que la música també l’han portada els integrants del grup Don Hamaca, que ha muntat una parada al carrer Reixagó.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari