Can Sant Joan viu aquest divendres l’onzena edició de la processó

La Confraria Verge dels Dolors incorpora enguany un tron de Crist portat per infants

La Confraria Verge dels Dolors organitza l’11 d’abril l’onzena edició de la processó de Divendres de Dolors en honor a la Mare de Déu dels Dolors. La novetat d’enguany és la incorporació d’un tron amb un Crist de tamany més reduït que portarà una desena d’infants d’entre 10 i 12 anys. “Han visuct aquesta tradició des de ben petits perquè són els fills dels cofrades que porten els altres dos trons, el de la Mare de Déu i el de Crist”, explica Francisco Vera, un dels costaleros de l’entitat local.

 

La parròquia de Can Sant Joan acollirà a les 19.30h l’ofrena floral i la missa a càrrec del mossèn Narcís Ribot. Cap a les 21h, és previst que comenci el recorregut des de l’església del barri passant pels carrers Bateria, Masia, Molí, Reixagó, Viver, Besòs i Drac. Hi haurà dues aturades, al carrer Masia –davant l’antiga seu de l’entitat– i a Reixagó. Una banda de música obrirà la comitiva. L’entitat va estrenar el 2012 la imatge de Crist i fa set anys, la de la Mare de Déu.

La processó de Can Sant Joan va néixer a partir de la iniciativa d’un grup de veïns procedents d’Àguilas, a Múrcia, que té de patrona la Verge dels Dolors. La iniciativa s’ha anat consolidant amb el pas dels anys i ara aplega centenars de persones que no es volen perdre el tret de sortida als actes religiosos de Setmana Santa. La Confrar ia assaja tots els dimarts i els dijous a l’Hotel d’Entitats de Can Sant Joan.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari