Cáritas dóna a conèixer l’espai d’acollida amb una exposició

La mostra es podrà visitar a la Casa de la Vila entre el 3 i el 19 d’abril

Alguns dels treballs que es podran veure a l'exposició de l'Escola Bon Dia
Escola Bon Dia

L’Escola Bon Dia de Cáritas Montcada organitza del 3 al 19 d’abril una exposició a la Casa de la Vila per donar a conèixer l’espai d’acollida, un projecte adreçat a dones amb carències afectives amb l’objectiu que surtin del seu entorn i puguin gaudir d’unes relacions normalitzades. “Intentem que es vinculin emocionalment a un lloc perquè per una estona es puguin oblidar del seu di a a dia”, explica Agnès Benedicto, treballadora social de l’entitat cristiana. El servei és gratuït i les usuàries –al voltant d’una cinquantena– venen derivades des del departament de Serveis Socials de l’Ajuntament o a través del mateix espai d’acollida de Cáritas, que atén el públic els dijous, de 9 a 13h, a l’oficina situada al carrer Domingo Fins, darrera de l’església de Santa Engràcia. La mostra s'inaugura aquest dijous a les 19.30h.

L’Escola Bon Dia, amb més de 20 anys d’experiència, treballa la vinculació a través dels diversos tallers que organitza de dilluns a divendres, sempre sota la supervisió d’una educadora social. A les 9h, Càritas obre portes per oferir l’espai d’esmorzar i, de 10 a 14h, es fan diverses activitats com pintura, costura, manualitats, alfabetització, aproximació a la llengua i cuina. Enguany, l’entitat cristiana ha decidit substituir la mostra de pintura que exposava cada any al Kursaal per l’exposició que es podrà veure a la Casa de la Vila amb un recull de les creacions de les usuàries als diferents tallers. “L’important no és l’activitat, sinó el caliu i el bon ambient que s’aconsegueix a través d’ella”, comenta Benedicto, qui assegura que les dones “entren i se’n van amb un somriure”.

 

Els tallers es duen a terme al Centre Cívic La Ribera, cedit per l’Ajuntament. A banda dels professionals que coordinen el projecte, l’Escola Bon Dia no podria dur-se a terme sense la col·laboració dels voluntaris que imparteixen alguns dels tallers a les usuàries. “Sense ells aquesta iniciativa seria impossible dur-la a la pràctica”, manifesta Benedicto, qui afegeix que les persones que tinguin alguna capacitat i els agradi estar amb gent es poden adreçar a Càritas en l’espai d’acollida de cada dijous.

 

Cáritas Montcada també ofereix un altre servei en el marc de l’Escola Bon Dia. Es tracta del taller Manetes, que promou l’adquisició d’hàbits entre dones que fa temps que no tenen cap relació amb el món laboral o bé han tingut problemes per mantenir el seu lloc de treball. Les usuàries reben formació bàsica relacionada amb la puntualitat, el compromís, el treball en equip i la professionalitat. “Tots aquests aspectes es treballen a través de diferents activitats com ara la realització de manualitats, que venen a les fires del municipi”, indica la treballadora social de Càritas, Agnès Benedicto, qui recorda que cada any participen a la Diada de Sant Jordi i a la Fira d’Artesania de Can Sant Joan. El taller Manetes ofereix un total de 8 places. Les usuàries, derivades des de la Regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament, gaudeixen d’una petita ajuda econòmica durant un període màxim d’un any. Un altre dels projectes més coneguts de Cáritas Montcada donada la conjuntura actual.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari