Carlos González recomana els pares passar més temps amb els fills

El reconegut pediatra estrena el nou Racó de pares i mares a la Biblioteca Elisenda

Pares i fills van poder assistir plegats a la xerrada
La xerrada de González, primer per l'esquerra, va despertar força expectació

Actualment els nostres infants tenen tot el que volen menys el que realment demanen: estar més temps amb els pares”. Aquesta va ser una de les reflexions que el pediatra Carlos González va fer ahir dimarts davant del centenar de persones que va assistir a la seva conferència amb motiu de l’estrena del Racó de pares i mares a la Biblioteca Elisenda de Montcada, un espai destinat als adults on es pot consultar un conjunt de llibres, revistes i audiovisuals de temes relacionats amb els món dels infants, des de l’embaràs fins a la primera adolescència. La secció va ser presentada pel regidor de Cultura i Patrimoni, Daniel Moly (CiU), i per la directora de la Biblioteca, Silvia Redondo.

González, president de l’Associació Catalana Pro Alletament, i autor de llibres com Mi niño no me come, Omple’m de petons o Un regalo para toda la vida, entre d’altres, va explicar durant dues hores i mitja el resultat dels seus estudis quant a les necessitats afectives dels infants. Argumentant les seves conclusions en el treball de diferents investigadors, el pediatra va explicar que els humans, en comparació a altres espècies, necessiten un llarg període per madurar i arribar a ser autosuficients i això explica que, especialment durant els primers anys de vida, requereixin per sobreviure la protecció i la cura dels pares. González va carregar contra les creences populars que afirmen que no s’ha d’acostumar els nadons a anar en braços o a agafar-los del llitet quan ploren: “Tendim a escoltar: aquest nen et pren el pèl, et manipula i això és absurd, els infants el que fan és cridar l’atenció dels pares perquè els necessiten, res més que això”.

Passar més temps amb els fills, manifestar-los l’amor de pares i transmetre’ls valors van ser les recomanacions que va fer González: “Els vincles afectius són una necessitat bàsica de l’ésser humà, tan importants com el beure o el menjar i està demostrat que qui té una bona relació amb la seva mare tindrà més possibilitats en el futur de desenvolupar bones relacions afectives amb altres persones”, va dir. Bona part de l’audiència va anar acompanyada dels seus infants. Aquest va ser un fet que el pediatra va lloar fent una crítica a la nostra societat en què, a diferència dels països subdesenvolupats en què els nadons van a l’esquena de la mare, no està ben vist o no es permet anar a treballar o a determinats actes socials amb els fills.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari