Finalitza amb èxit una nova edició del Casal Social

Una quarantena d’infants han gaudit de l’experiència, subvencionada per l’Ajuntament

Les activitats s'han dut a terme a l'escola El Turó
Anna Maria Gómez

Un total de 41 infants, d’entre els 3 i els 12 anys, han participat aquest mes d’agost al Casal Social organitzat per la Fundació Perre Tarrés amb la col·laboració de l’Ajuntament i dels Serveis Socials municipals. Enguany, les activitats s’han desenvolupat a l’escola El Turó.

El Casal “Estiu per a tothom” està completament subvencionat pel consistori i inclou els serveis d’esmorzar i menjador. L’objectiu és garantir una alimentació equilibrada i un espai de protecció per a menors en situació de vulnerabilitat. “Aquest casal està adreçat a infants en risc d’exclusió social, perquè els usuaris puguin gaudir de l’estiu jugant i fent activitats”, ha explicat la seva directora, Anna Maria Gómez. En aquesta edició l’Ajuntament ha ofertat 40 places, 10 més que a l’anterior.

L’objectiu és garantir una alimentació equilibrada i un espai de protecció per menors en situació de vulnerabilitat

Els participants han gaudit de quatre setmanes d’activitats, jocs d’aigua i excursions que van finalitzar el 25 d’agost. Un equip format per quatre monitores, una vetlladora i la directora ha hagut de fer front a la calor i a les restriccions a causa de la sequera. “Hem adaptat els jocs d’aigua i durant les excursions fèiem moltes parades per beure”, ha explicat Gómez, qui fa sis anys que treballa al casal, tot i que enguany ha estat el seu primer com a directora.

Els infants del casal a la piscina municipal
Anna Maria Gómez

En aquesta edició, el centre d’interès ha estat el joc amb activitats molt variades i dinàmiques. L’equip de monitores també ha organitzat sortides setmanals pel municipi. Un exemple d’aquestes excursions va ser la visita a l’entitat de voluntaris ADF. “Aquesta sortida tenia l’objectiu que els infants valoressin la feina que fan els voluntaris i prenguessin consciència de la importància de mantenir l’entorn natural. Els voluntaris els hi van ensenyar les instal·lacions i els infants van poder veure i entrar als vehicles”, assenyala Gómez.

Aquesta sortida tenia l’objectiu que els infants valoressin la feina que fan els voluntaris i prenguessin consciència de la importància de mantenir l’entorn natural

Anna Maria Gómez

Els infants també han realitzat sortides fora del municipi, com a la piscina de Sant Julià o al centre d’escalada Climbat, a Barcelona. El casal s’ha desenvolupat sense cap incident i amb una valoració positiva per part de l’equip de monitores.

Deixa un comentari