Celebració unitària de l’arribada de la Flama del Canigó

Tindrà lloc el diumenge 23 de juny al carrer Major cantonada amb Generalitat com a preludi de les revetlles de Sant Joan

En la tradició, la Flama del Canigó encèn totes les fogueres de Sant Joan
Arxiu/Sílvia Alquézar

L’Ateneu Domingo Fins, les colles locals de Castellers i Diables, La Unió, el Cim, l’AE El Turó s’han coordinat per organitzar de forma unitària l’arribada de la Flama del Canigó el pròxim diumenge. L’acte es farà a la plaça de l’Església a partir de les 20.30 h i inclourà parlaments, una gran traca i un pilar.

Amb el lema ‘El foc que ens agermana’, els organitzadors fan una crida a participar en l’acte portant un quinqué. La Flama del Canigó és una tradició catalana vinculada al solstici d’estiu, que té lloc entre el 22 i el 23 de juny. S’inicia amb la renovació del foc al cim del Canigó i culmina amb l’encesa de les fogueres de la nit de Sant Joan després que la flama, portada per voluntaris, es reparteixi per tot el país.

Revetlles de Sant Joan

En el marc de la seva Festa Major, Can Sant Joan celebra la revetlla de Sant Joan diumenge a partir de la mitjanit a la plaça del Bosc, on actuarà l’orquestra Urban. A Mas Rampinyo, La Unió traurà taules i cadires al carrer per celebrar la nit més curta de l’any.

Revetlla de Sant Pere, al carrer Major

Per segon any consecutiu, els Amics de Reixac, l’Ateneu Domingo Fins i l’AV de Montcada centre organitzen de forma conjunta la revetlla de Sant Pere al carrer Major amb Generalitat el pròxim 28 de juny. Els tiquets es poden adquirir a partir de demà i fins al 27 de juny a la barberia Mestres i al Cafè Colon, o bé, els dies 19 i 26 a la rectoria de l’església de Santa Engràcia (18 a 19.30 h). Els assistents hauran de dur el sopar i l’organització posa taules i cadires, el servei de bar, la música i el cava.

Primera revetlla de Sant Pere al carrer Major l’any passat
Seccions:

Deixa un comentari