Centenars de rocieros conviuran als terrenys de Mas Duran fins al 12 de maig

La celebració del Rocío a Catalunya torna a Montcada en la seva 37a edició

Un centenar d’entitats “rocieras” romandrà des d’aquest vespre i fins dilluns, 12 de maig, als terrenys montcadencs de Mas Duran, amb motiu de la celebració del Rocío a Catalunya, que organitza la Federació d’Entitats Culturals Andaluses (FECAC). Algunes de les germandats que participaran en aquesta edició de la “romeria” són de Montcada i altres municipis del voltant com Cerdanyola, Ripollet, Santa Perpètua de Mogoda o Santa Coloma de Gramenet. Aquest vespre, a les 20.30h, la imatge de la Verge del Rocío, que durant l’any està allotjada a l’Església de Cerdanyola, es traslladarà fins al Mas Duran i passarà els quatre dies a una ermita habilitada en aquests terrenys.

El Rocío consisteix a que els membres de les germandats passin quatre dies de convivència, durant els quals, a més de participar als actes religiosos, els rocieros canten, ballen i organitzen activitats gastronòmiques. Dissabte 10 de maig, a 21h, tindrà lloc un dels actes més destacats, que és la presentació de les entitats a la Verge. Diumenge 11 de maig, a 11h, es farà la missa de romeros i a la nit, una de les activitats més populars, el Rosari de l’Aurora, a partir de les 00h. Dilluns 12 de maig, a 8h, es fa la missa de l’Alba. Durant aquests quatre dies, representants destacats dels partits polítics catalans i personalitats del món social acostumen a desfilar pel Rocío, convidats per la FECAC.

Els orígens del Rocío a Catalunya es remunten al 1971, quan un grup d’andalusos residents a Catalunya van organitzar unes sortides a Arenys de Munt, coincidint amb el Pentecostes. Mica en mica, l’activitat va anar creixent fins esdevenir el que és avui la romeria del Rocío, un acte de caire religiós, cultural i social. La ubicació de la celebració ha passat per diversos espais fins arribar a Montcada, en alguns dels quals va romandre força temps, com ara Santa Perpètua o Montmeló.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari