Centenars de visitants coneixen el ventall comercial de Can Sant Joan

El carrer Reixagó va acollir ahir una nova edició de la Fira d’Artesania i Comercial

Centenars de persones van visitar ahir la Fira d’Artesania i del Comerç de Can Sant Joan, organitzada per l’Associació de Comerciants del barri, que es va desenvolupar al llarg del carrer Reixagó. A la mostra es van instal·lar una seixantena de parades de botiguers del barri, amb productes de tot tipus, com roba, sabates, articles de decoració i restauració (imatge). Un grup d’alumnes de l’Escola Municipal de Talla i Escultura també va muntar una parada i organitzacions solidàries van vendre productes de comerç just. Actuacions de carrer i entrevistes amb comerciants i ciutadans van contribuir a amenitzar la festa d’ahir al matí.

Els visitants a la Fira van fer-se una idea ahir de tot el ventall comercial que ofereix Can Sant Joan, un sector que actualment està en vies de modernització. L’Associació de Comerciants del barri l’any passat va decidir recuperar la tradicional Fira d’Artesania per evitar que es perdés, afegint les parades dels botiguers. El president de l’entitat organitzadora, Rafael Domínguez, ha explicat que “l’associació està fent molts esforços perquè els veïns de Can Sant Joan no marxin fora a comprar i per modernitzar els comerços de la zona”. Domínguez creu que iniciatives com la fira col·laboren amb el teixit social del barri i van més enllà de la venda.

Els comerciants de Can Sant Joan van aprofitar la Fira per retre un homenatge a la regidora de Comerç, Antònia Bofill (CiU), que no repetirà en aquest càrrec en el pròxim mandat. Els botiguers li van regalar una placa i un ram de flors. Rafael Domínguez va agrair la seva tasca i la seva col·laboració per impulsar el comerç a Can Sant Joan. Bofill es va mostrar emocionada i va explicar que creu que “només he fet la meva feina. Els comerciants de Can Sant Joan són molt solidaris i voluntariosos i ho demostra el gran esforç que fan per dinamitzar el comerç”.

La principal novetat d’aquest any ha estat que el decurs de la fira es va transmetre en directe per un circuit de televisió tancat, una tasca que va anar a càrrec dels membres de Telemir. Un grup d’aficionats va entrevistar les autoritats i els organitzadors de la Fira en un estand i també van fer connexions en directe des del carrer, amb els botiguers. Aquest grup treballa en la creació d’una televisió per Internet i de moment centra la seva activitat en Can Sant Joan. La Fira també va comptar amb la participació de les entitats Taarof Bi Salam i Tazumal i amb l’Assemblea Local de Creu Roja, que van posar a la venda productes de comerç just.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari