Cleries: “Adimir ens ha donat una lliçó pràctica que la integració és possible”

El conseller de Benestar i Família garanteix la continuïtat de l’ajuda econòmica per als programes pioners que engega l’entitat que lluita per normalitzar infants i joves amb necessitats especials

El conseller Josep Lluís Cleries amb la portaveu d'Adimir
Lluís Maldonado
El acto ha comenzado con una actuación musical y de danza
L'acte ha començat amb una actuació musical i de dansa
Las entidades que han colaborado en IntegrARTE han recibido un reconocimiento
Les entitats que han col·laborat en IntegrArte han rebut un reconeixement
Montcada Comunicació ha elaborat el reportatge audivisual sobre el projecte IntegrArte
Montcada Comunicació ha elaborado un reportaje audiovisual sobre el proyecto IntegrARTE
La directora del Centro de Atención Integral, Carmen Fernández
La directora del Centre d'Atenció Integral per al Discapacitat, Carme Fernández
La alcaldesa, recibiendo el reconocimiento de Adimir
L'alcaldessa rebent el reconeixement d'Adimir
El consejero Josep Lluís Cleries con la portavoz de Adimir

El Conseller de Benestar i Família, Josep Lluís Cleries, s’ha compromès a continuar donant suport a la tasca que Adimir fa per una societat inclusiva, fomentant la igualtat, la integració i el respecte de les persones. “Garanteixo que hi haurà més suport i més ajuts. Adimir ens ha donat una lliçó teòrica i pràctica de com construir des de Montcada un exemple d’escola de persones amb capacitats diferents”, ha afirmat Cleries qui també ha anunciat que existeix la voluntat de col·laboració amb Adimir de la conselleria d’Ensenyament que presideix Irene Rigau, que és una de les reividicacions històriques que fa l’entitat per poder estendre les accions integradores també al món educatiu.  

El conseller, l’alcaldessa María Elena Pérez i una nodrida representació dels màxims dirigents dels departaments de Benestar i Família i d’Ensenyament de la Generalitat han assistit a la presentació del projecte IntegrARTE, una iniciativa pionera a Catalunya amb el suport de l’obra social de Catalunya Caixa que l’entitat ha posat en marxa aquest curs amb l’objectiu d’integrar infants amb necessitats educatives especials a través de diverses formes artístiques com la pintura, el ball i el circ. Les més de 200 persones que han omplert l’Auditori han pogut visualitzar el projecte amb el documental audivisual de Montcada Comunicació. L’alcaldessa ha encoratjat la feina d’Adimir. “Des de la cohesió social, lluiteu perquè els vostres fills s’integrin sense discriminacions ni desigualtats”, ha subratllat Pérez.

 “Es tracta de compartir experiències avui per viure junts demà”, explica la secretària d’Adimir, Carolina Ibáñez, qui considera vital fomentar la integració des de la infantesa perquè quan siguin adults “disposin d’una xarxa social que els permeti portar una vida normalitzada a banda del seu entorn familiar”.

El projecte s’emmarca en el programa Respir, una iniciativa del Departament de Benestar Social de la Generalitat que compta amb una subvenció de la Fundació CatalunyaCaixa i s’adreça a famílies amb persones discapacitades perquè puguin gaudir d’unes ‘vacances’ en la tasca de cuidadors. Però Adimir li ha donat la volta al concepte, “perquè nosaltres respirem quan els nostres fills són autònoms –comenta Anna Ballesta, portaveu de l’entitat– i preferim que, per exemple, puguin fer activitats extraescolars al seu col·legi en comptes de deixar-los uns dies de colònies mentre nosaltres descansem”.

 

Presentació del CAID

L’acte ha servit també per fer la presentació pública del Centre d’Atenció Integral per al Discpacitat (CAID) que Adimir va posar en marxa de forma pionera al 2009. “Hem cobert un buit en l’atenció que haurien de prestar les institucions”, ha comentat Andrés Jiménez. El CIAD consta de l’assessorament de la neuropediatra Conxa Bugie i del cap de neuropediatria de la Vall d’Hebrón, el doctor Manel Roig, amb la direcció terapèutica de Carme Fernández. El centre consta d’un equip psicoeducatiu, auxiliars tècnics en educació i un servei d’estimulació fisioterapèutica. La directora ha explicat que el CAID ha qualificat d’èxit ja que “s’han superat totes les expectatives”. Fernández ha establert coma fonaments bàsics del centre els valors del rigor, l’esforç, la perseverança, la sensibilitat, l’autoestima, la creativitat, la humilitat i el cooperativisme i ha dibuixat els seus eixos d’actuació per fomentar la igualtat d’oportunitats a través d’una escola inclusiva, el suport a les famílies, la psicoeducació i la salut i el lleure. “Tots els eixos menys el de l’escola inclusiva s’han aconseguit amb èxit”, ha dit la directora del CAID, que ha tornat a insistir de la importància de la col·laboració del departament d’Ensenyament per a l’execució de projectes específics, “perquè els infants tenen dret a ser-hi i a relacionar-se”.

Deixa un comentari