Comença una nova campanya per detectar el glaucoma

Les revisions, que són gratuïtes, han començat el dilluns 2 de setembre

Una dona durant la revisió realitzada a la unitat de reconeixement i prevenció de patologies oculars
Jesús Abad

L’Institut Oftalmològic Tres Torres, en col·laboració amb l’Ajuntament de Montcada, organitza al municipi una nova campanya per prevenir el glaucoma, una patologia de l’ull que es defineix com una neuropatia òptica o una malaltia del nervi òptic associada a l’edat. Des del 2 al 6 de setembre, una unitat mòbil del centre mèdic recorrerà diferents punts del municipi per fer revisions a les persones interessades majors de 40 anys i de forma gratuïta. Un glaucoma sense tractar pot conduir a un dany irreversible del disc òptic de la retina amb la seva conseqüent pèrdua del camp de visió, la qual cosa pot convertir-se en una ceguesa parcial o total.

La campanya de prevenció ha començat aquest dilluns dia 2 amb la unitat mòbil ubicada a prop del Centre d’Atenció Primària de Jaume I i un degoteig constant de persones que reservaven visita davant la Unitat de reconeixement i prevenció de patologies oculars que l’Institut oftalmològic Tres Torres. Demà, les revisions es faran a l’exterior del Casa de la Mina i, el dia 4, els oftalmòlegs hi seran al carrer Major, davant de la Casa de la Vila. La unitat mòbil s’instal·larà el dia 5 a la rambla dels Països Catalans i el dia següent acabarà la seva estada a Montcada al centre comercial El Punt, a Mas Rampinyo.

El protocol d’actuació consistirà en obrir una fitxa a cada persona on es recullin els antecedents mèdics tant sistèmics com oculars. Es realitzaran diverses proves de mesura per obtenir una aproximació de la graduació que té el pacient en el moment de la visita, així com la seva pressió intraocular, la graduació de les ulleres en cas que el pacient les utilitzi, a més de comprovar la seva visió amb la correcció habitual i sense. Per acabar, es farà l’anomenada reixeta d’Amsler, que consisteix en una prova molt senzilla per detectar la degeneració macular associada a l’edat.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari