Comencen els actes del 25N amb un taller de corresponsabilitat en les tasques de la llar

El dia de l’efèmeride es faran dues concentracions, una a la plaça de l’Església i una altra, a Can Cuiàs

La plaça de l'Església acull cada any el 25 de novembre l'acte central de l'efèmeride
Sílvia Alquézar

Les concentracions a favor del dia internacional de la lluita contra l’erradicació de les violències masclistes tindran lloc majoritàriament el proper divendres 25 de novembre, malgrat que, hi haurà programes i actes durant aquestes dues setmanes, començant per avui, dimarts 22 de novembre amb un taller de corresponsabilitat en les tasques de la llar i la vida comunitària.

El programa 2022 de l’Ajuntament de Montcada amb motiu del 25N, Dia internacional de lluita per l’eradicació de les violències masclistes conté dos temes destacats aquest any; en primer lloc, la corresponsabilitat, i en segon lloc; sobre com el sistema judicial actua en l’àmbit de la violència masclista. Jessica Segovia, regidora de Feminismes, Igualtat i LGTBI, ha manifestat que “No deixarem de criticar el sistema patriarcal i adrocentrista en la qual estem immersos, ja que és el pilar que sustenta les violències masclistes. Davant de les violències masclistes, tolerància zero“.

No deixarem de criticar el sistema patriarcal i adrocentrista en la qual estem immersos, ja que és el pilar que sustenta les violències masclistes. Davant de les violències masclistes, tolerància zero

Jessica Segovia, regidora de Feminismes, Igualtat i LGTBI

Tallers i actes reivindicatius

Avui, dimarts 22 de novembre es posa en marxa el programa coordinat per l’Ajuntament i consensuat pel Consell de Dones amb un taller de corresponsabilitat en les tasques de la llar i la vida comunitària, a càrrec de la cooperativa Esberla. La sessió es durà a terme a la Casa de la Vila de 17 h a 19 h. Amb aquest taller es pretén reflexionar sobre els estereotips de gènere i les feines quotidianes i en les cures, és gratuït i obert a tots els ciutadans. Les persones interessades es poden inscriure a través del correu [email protected].

El dimecres 23 de novembre se celebrarà un segon taller d’elaboració de pancartes contra les violències masclistes al Centre Cívic de Can Cuiàs a les 18h, a càrrec del Grup de dones del barri que també prepara per a aquest divendres una acció al barri en record de les víctimes de violències masclistes. Es tracta de penjar vestits a l’espai públic que simbolitzin cadascuna de les dones assassinades enguany a mans de les seves parelles o exparelles. L’entitat anima a participar tothom a la iniciativa cedint un vestit per ser exposat en senyal de protesta. Les peces de roba s’han de dur al centre cívic de Can Cuiàs fins dijous a la tarda i, en acabar l’acció, seran retornats a les seves propietàries. El Grup de dones commemorarà divendres el 25N amb la lectura d’un manifest, a les 17.30, davant del Centre Cívic.

Els vestits que la gent cedeixi per participar a l’acció de protesta del Grup de dones de Can Cuiàs es penjaran a l’espai públic en record de les víctimes de violències masclistes
Arxiu

El dimarts 29 de novembre hi haurà un taller d’autodefensa per a dones i trans al Kursaal de 18.30h a 20.30 h. Les inscripcions s’han de fer fins al dia 28 a [email protected].

I per acabar el programa de reivindicacions, l’1 de desembre tindrà lloc una xerrada sobre masclisme i cultura jurídica, a càrrer de la jurista Caterina Canyelles, a la Biblioteca Elisenda a les 18.30 h. Les persones que hi vulguin assistir i necessitin servei de canguratge el poden sol·licitar abans del 23 de novembre a [email protected].

Deixa un comentari