Comerç organitzarà una mongetada popular amb caràcter solidari

L’àpat es farà el 8 de març a la plaça Lluís Companys. Cada ració tindrà un preu simbòlic d’un euro que es destinarà a Càritas

D'esquerra a dreta, Carles Calzina, l'alcaldessa i Albert Oltra
Sílvia Alquézar

La Regidoria de Comerç de l’Ajuntament organitzarà amb el suport del col·lectiu Cuina Vallès –format per 13 restaurants del Vallès Occidental, entre els quals hi ha Can Piqué, de Montcada i Reixac– la segona edició de la mongetada popular al municipi, que enguany tindrà un caràcter solidari ja que cada ració tindrà un preu simbòlic d’un euro que es destinarà íntegrament a l’entitat Cáritas Montcada. Una desena de restauradors s’encarregarà de preparar el 8 de març a la plaça Lluís Companys (d’11 a 15h) 30 quilos de mongetes del ganxet –amb  la certificació de denominació d’origen– acompanyades per botifarra de Sant Vicenç i vi i oli d’Ullastrell.

Presentació. L’alcaldessa, María Elena Pérez (PSC), el president de Cuina Vallès, Carles Calzina, i el propietari del restaurant Can Piqué, a Vallençana, Albert Oltra, van presentar la segona edició en un acte fet a l’Ajuntament el 26 de febrer. “Hem decidit repetir l’experiència de l’any passat perquè va tenir molt bona acollida a la ciutat”, va dir l’edil, qui ha afegit que la iniciativa també és una manera de donar a conèixer els productes típics de la comarca i els restaurants de la zona i, alhora, promoure l’activitat  social i econòmica a la ciutat. Per la seva banda, Oltra va agrair el suport de l’Ajuntament i va animar la població a participar en la mongetada. “Són productes de primera qualitat que els cuinarem el mateix dia”, va dir el cuiner montcadenc, qui va recordar que a la primera edició es van repartir unes 400 racions “molt generoses”.
Cuina Vallès organitza cada any una mongetada itinerant als diferents municipis dels restaurants associats al col·lectiu. El 2013 es va fer a Montcada i enguany l’àpat tindrà lloc a Cerdanyola durant la primera quinzena del mes de març.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari