Concentració contra el ‘virus’ del feixisme

Una cinquantena de persones repon a la crida organitzada per Montcada Antifa

Mig centenar de persones van participar aquest dijous a la concentració contra el feixisme feta a la plaça de l’Església coincidint amb el 84è aniversari de l’entrada de les tropes franquistes a Montcada i Reixac. L’ acte, promogut per Montcada Antifa, va començar amb la lectura d’un manifest per part de l’activista Oriol Corral, qui va recordar els efectes del “virus del feixisme” i va destacar que la trobada tenia com a objectiu manifestar-se “contra les injustícies socials, contra la vulneració de drets, i a favor de la llibertat que al gener del 1939 va ser furtada per part del feixisme”.

Una pancarta amb el lema ‘Combatem el feixisme’ i el centelleig vermell d’una bengala encesa van acompanyar la intervenció en què es va insistir en que el feixisme segueix viu i present al poder polític, econòmic, judicial i militar.

Al manifest llegit durant la concentració es va denunciar la presència del feixisme als àmbits de poder

“Estem davant d’un feixisme que avança sense ser aturat i aquesta nit ha sortir al carrer. Ho podeu veure als murals del principi del carrer Major, han llençat pintura a un mural que reivindica la llibertat de la nostra nació contra el feixisme i la lluita pels drets de les dones i de la classe obrera”, va dir Corral.

En acabar la lectura del manifest, signat per Entre Vies – Assemblea Antifeixista, els participants es van adreçar cap al lloc de les pintades i van fer un grafiti amb el lema “Montcada i Reixac és un municipi antifeixista”.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari