Concurs per promoure la recollida d’oli domèstic a les escoles

El certamen el convoca el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental

El Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental ha engegat una nova activitat per fomentar la recollida selectiva de l’oli de cuina. Es tracta d’un concurs dirigit a les escoles de la comarca per aconseguir que els alumnes i les seves famílies s’impliquin en el reciclatge de l’oli, al mateix temps que els infants prenen consciència de l’ús responsable dels recursos i la generació de residus. El concurs ‘L’oli és recurs’ es farà entre els mesos de març i maig d’aquest any i poden participar totes les escoles de la comarca que ho desitgin. Durant aquest període, els centres que hi participin hauran de recollir el màxim d’oli de cuina.

 

Al concurs hi poden participar tots els alumnes d’Educació Infantil i Primària de les escoles dels municipis que pertanyin al Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental. Abans de començar la recollida d’oli, es realitzaran tallers educatius a l’escola adaptats per edats, des de contes teatralitzats amb titelles fins a manualitats, debats i explicacions.

 

Cada alumne rebrà un envàs per a la recollida d’oli domèstic per endur-se a casa, el  mateix dia que es fan els tallers.  Aquest és l’envàs que s’emportarà a casa per posar-hi l’oli de la cuina. Un cop ple, l’alumne retorna el pot ple a l’escola i se li entrega un de buit i net. A l’escola s’emmagatzemaran els pots plens en caixes i quan s’acumulin 100 litres (100 pots) es sol·licita la recollida.

 

La recollida i neteja dels envasos les realitza una empresa d’inserció sòcio-laboral, on hi treballen persones en risc d’exclusió laboral i l’oli recollit es tracta en una planta per a produir biodièsel. El premi del concurs consisteix en la celebració d’una Festa Sostenible i del Reciclatge per a tota l’escola. La festa inclourà diferents activitats com els jocs de gran format de l’Aventura dels Residus, la visita de la Deixalleria mòbil, la Ruleta dels impropis o un taller de sabó a partir d’oli usat per als pares i mares.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari