Connecta’t, nou projecte per enfortir la gestió emocional

És la primera iniciativa en el marc del Pla de Millora d’Oportunitats Educatives

El Pla Educatiu d'Entorn potenciarà aquest curs el servei d'acompanyament emocional per a jove en relació amb la Covid-19
VI
La Regidoria d’Educació ha posat en marxa aquest mes de gener el projecte Connecta’t. Aquesta és la primera acció en el marc del Pla de Millora d’Oportunitats Educatives impulsat per la Generalitat, amb una dotació de 133.000 euros per al municipi, que pretén pal·liar els efectes de la pandèmia entre l’alumnat més vulnerable. 
 
L’objectiu de la iniciativa, a càrrec de l’Associació SEER, és potenciar el desenvolupament de les habilitats socioemocionals dels infants i el jovent. “Volem entrenar les fortaleses i les capacitats que els permetin donar resposta a les necessitats de la vida. Aquest treball juga un paper protector que afavoreix el seu creixement integral i saludable”, ha comentat Javier Castillo, educador de SEER que imparteix les sessions que, per ara, han començat de manera virtual a causa de les mesures anticovid. Quan s’aixequin les limitacions, les trobades es faran els dimarts i els dijous a l’Espai Jove Can Tauler. Els grups es mantindran estables fins que acabi el projecte, el 27 de maig. 
 
El taller pretén millorar la consciència envers les pròpies emocions, prendre responsabilitat del benestar de cadascú, adquirir estratègies personals i socials que promoguin i afavoreixin la convivència i incidir en l’empoderament i la predisposició cap a l’àmbit acadèmic. “Durant les sessions, els joves comparteixen quines són les seves emocions i quines els agradaria canviar. També parlem de l’autoestima i de com es troben”, ha explicat Castillo.
 
El programa s’adreça a l’alumnat de 1r d’ESO de tots els centres de secundària de la ciutat, derivat pel professorat de cada institut. El projecte ofereix un espai grupal on es realitzen diferents propostes per facilitar el sosteniment de processos emocionals, l’adquisició d’eines personals, la millora de les dinàmiques relacionals i la predisposició envers els estudis. Fins a final de curs, cada participant disposarà de tres tutories individuals i, per a les famílies, hi ha prevista una trobada al trimestre per tal de compartir conceptes claus de l’educació i el desenvolupament emocional, així com compartir recursos per treballar a casa. D’atra banda, Connecta’t inclou un espai de coordinació i formació amb els tutors per tal de consensuar les línies de treball i fer el seguiment de l’alumnat. 
Seccions:

Deixa un comentari