Conveni amb Dentistas Sobre Ruedas per atendre persones sense recursos

L’Ajuntament derivarà els usuaris i aportarà 100 euros per pacient

Una imatge de Dentistes sobre Rodes
DSR

L’Ajuntament de Montcada i Reixac derivarà persones en situació de pobresa o en risc d’exclusió social i que necessitin assistència odontològica a l’ong Acción Planetaria Dentistas Sobre Ruedas (DSR). L'acord de col·laboració mitjançant el qual l’ong oferirà assistència dental a un màxim de 12 pacients anuals derivats pel consistori, persones que no ingressin cap salari ni ajut o que, en cas de fer-ho, sigui insuficient per poder finançar els tractaments que necessita. “Al municipi hi ha persones amb moltes dificultats econòmiques per poder rebre una atenció dental digna i creiem que aquest model de col·laboració, en què el pacient retorna el cost del tractament de forma col·laborativa i social en forma de temps, és molt positiu; així es crea una cadena on tothom ajuda i aporta a la societat,és un model que fuig de l’assistencialisme i suma els esforços de tots els implicats”, ha explicat la presidenta de l’Àrea Social, Mar Sempere (Círculo).

L’acord estipula que el consistori es compromet a aportar 100 euros per pacient tractat a Acción Planetaria DSR i els tractaments solidaris poden incloure profilaxis, obturacions, reconstruccions, endodòncies o extraccions, entre d’altres. Les persones que es beneficiïn d’aquest servei hauran de participar com a voluntàries en el Banc del Temps de l’ong. Els pacients derivats per Montcada i Reixac, en vigor d’aquest conveni, també es podran beneficiar d’altres tractaments, com pròtesis, a preus molt baixos en relació al mercat i, en cas d’extrema necessitat, la mateixa ong podria costejar-los amb recursos propis.

L’ong Acción Planetaria DSR es va fundar al 2004 amb l’objectiu de millorar la salut bucodental a països amb escassos serveis sanitaris,a  més de fomentar l’educació i els hàbits d’higiene entre la població. L’entitat compta amb anys d’experiència en cooperació internacional en projectes de desenvolupament a Senegal, Mauritània, Sierra Leona i Perú. Al 2012, l’ong va crear la clínica dental solidària a Barcelona, un projecte de proximitat amb el qual pretén exercir l’odontologia des d’una perspectiva social, acostant la salut bucodental a persones sense recursos i en risc d’exclusió social. Des de la seva creació, el servei ha atès més de 850 pacients i més de 80 professionals del sector han contribuït al seu tractament de forma voluntària.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari