Creacions úniques amb pedres d’arreu de món

Fer joies i bijuteria amb gemmes curatives, una afició terapèutica per a Maria Padial

Maria Padial, amb vàries de les seves creacions
Pilar Abián

Maria Padial, veïna de la Font Pudenta, dissenya peces de bijuteria i joies amb pedres d’arreu del món. Les seves creacions, que difon a través del seu canal d’Instagram @mandalashanti –amb 10.600 seguidors–, són un exemple de globalització per una doble vessant, estan fetes amb pedres de diferents orígens –Estats Units, Pakistan, Pèrsias, Iran, Indonèsia…– i viatgen a diferents països del món. “He rebut encàrrecs de tot Espanya, però també de França, Itàlia i, fins i tot, Finlàndia; és el que tenen de bo les xarxes, que et pots donar a conèixer arreu, explica.

A Maria l’interessen especialment les pedres perquè creu en les seves propietats energètiques. “En moltes cultures les gemmes són valorades no tan sols per la seva bellesa sinó també pels seus poders curatius”, afegeix mentre explica la importància dels colors; per exemple, les roses es vinculen a l'amor; les blaves, a la salut i a la sensació de pau; les grogues, a l’energia i la pedra lluna, a les dones. Darrera d'aquesta afició hi ha, però, una dura una història vital que la montcadenca combina amb la seva professió com a administrativa. Al 2013 va començar a fer bijuteria per necessitat, el seu germà Iván estava afectat d’Atàxia de Friedreich, motiu pel qual la família va promoure la creació de Genefa, una ong destinada a recaptar fons per a la investigació d’aquest malatia degenerativa. “La meva mare i jo vam decidir fer-ne com a font de finançament i aleshores va ser quan vaig començar a aficionar-m’hi”, explica.


'Tot és artesanal i m’hi passo moltes hores per fer una peça però m’entusiasma veure el resultat, és com si tingués vida pròpia', assegura Maria Padial


Aquest entreteniment també li va servir de gran ajuda al 2016 per superar un tumor al ronyó. “Va ser un moment molt dur perquè un mes abans de detectar-me’l havien operat al meu germà també a causa d’un càncer”. Fruit d’aquesta vivència, Maria va començar a patir angoixa i depressió. “Per tal de distreure’m, vaig començar a fer dissenys de peces amb pedres i això em va ajudar a sortir del pou; arran la mort del meu germà, al 2020, aquesta afició també em vincla amb el seu record.

Maria és autodidacta però també s’ha format per tractar la plata, el metall amb què treballa per dissenyar les seves joies. Per a la montcadenca, el més emocionant del procés creatiu és localitzar pedres d’arreu del món, veure com d’un gran bloc treuen petits trossos que després van polint fins esdevenir gemmes amb formes úniques i diferents. Un cop les rep, Maria les enfila sobre un anell de plata, unes arracades, un collaret o una polsera.Tot és artesanal i m’hi passo moltes hores per fer una peça però m’entusiasma veure el resultat, és com si tingués vida pròpia”, assegura.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari