Creu Roja engega un programa de suport a la gent gran que viu sola

L’Assemblea de Creu Roja de Cerdanyola-Ripollet-Montcada ha posat en marxa el programa Estimulació a Domicili, adreçat a les persones grans que viuen soles i també a les seves famílies. La finalitat del projecte és promoure relacions entre la gent gran i els voluntaris per mitjà d’activitats d’animació i d’estimulació en l’àmbit domiciliari, per millorar l’autonomia […]

L’Assemblea de Creu Roja de Cerdanyola-Ripollet-Montcada ha posat en marxa el programa Estimulació a Domicili, adreçat a les persones grans que viuen soles i també a les seves famílies. La finalitat del projecte és promoure relacions entre la gent gran i els voluntaris per mitjà d’activitats d’animació i d’estimulació en l’àmbit domiciliari, per millorar l’autonomia de la persona i proporcionar suport emocional a les seves famílies. L’experiència s’ha desenvolupat amb èxit a Cerdanyola, amb una prova pilot efectuada a cinc persones més grans de 65 anys que viuen soles, i ara es vol traslladar a Ripollet i Montcada.
El programa consisteix a acompanyar a persones soles, estimular aspectes com l’activació de la memòria, habilitats manuals, cuinar i fomentar l’oci, entre d’altres. Es busca l’estimulació d’aquestes persones a través de coses que els agrada fer perquè no perdin les seves capacitats ni la seva relació amb l’entorn. L’experiència pilot que s’ha fet a Cerdanyola s’ha efectuat sobre cinc persones que, majoritàriament, viuen soles i han començat a perdre el contacte amb la resta de la societat. De tota manera, a la iniciativa també es poden afegir persones que visquin acompanyades, perquè el programa també dóna suport a les famílies. Manolo Martínez, tècnic de l’Àrea d’Intervenció Social de l’Assemblea local de Creu Roja, ha explicat que el programa Estimulació a Domicili permet, sobretot, que “les persones que estan soles no perdin el contacte amb la realitat”.
Creu Roja ha fet una crida a persones joves o grans que puguin estar interessades a participar en el programa. Poden ser voluntaris que ja treballin a l’ONG o persones noves. Per posar-se en contacte amb l’entitat, els interessats s’han adreçar a la seu de l’ONG (Avinguda de la Creu Roja 25-27, Cerdanyola) o trucar al 936 916 161.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari