Creu Roja renova els convenis per al transport adaptat i els serveis assistencials

L’organització fa 20 anys que col·labora amb el Consistori en el muntatge d’activitats i en l’atenció sanitària

L’assemblea de Creu Roja de Ripollet, Cerdanyola i Montcada ha renovat tres convenis que manté fa anys amb l’Ajuntament, per a la prestació de serveis assistencials i socials al municipi. En total, el Consistori aporta a l’organització més de 170.000 euros per als serveis de transport adaptat de persones amb problemes de mobilitat, la gestió dels centres cívics i el suport en l’organització d’activitats. La renovació dels acords es va formalitzar ahir, amb l’acte protocol·lari de signatura que van protagonitzar l’alcalde, César Arrizabalaga (PSC), i el president de Creu Roja, Francesc Roset (a la imatge).

La relació entre Creu Roja i l’Ajuntament es trasllada vint anys enrera, quan l’organització era la responsable del servei d’ambulàncies. L’any 2000, altres empreses es van adjudicar el transport sanitari i Creu Roja va decidir ampliar la seva oferta a altres prestacions de caire més social. És en aquest moment quan el Consistori decideix establir nous vincles amb l’organització i li adjudica serveis com suport a les activitats que promou Participació Ciutadana, la potenciació i formació del voluntariat, la col·laboració en les campanyes de promoció de la salut i l’atenció sanitària immediata en esdeveniments socials. El gerent de Creu Roja, César Martínez, ha valorat positivament la relació que l’organització manté amb el Consistori i ha indicat que “la presència de voluntaris de Creu Roja a Montcada és cada vegada més notable”.

A través dels convenis signats, Creu Roja posa a disposició el Consistori treballadors i personal voluntari de l’organització. Tres dinamitzadores s’encarreguen de gestionar les activitats que s’organitzen als centres cívics de Can Cuiàs i l’Alzina i al Casal de la Gent Gran Casa de la Mina. Per aquest contracte, el Consistori destina 65.000 euros. Pel que fa a l’associacionisme, a Montcada hi ha 400 afiliats a Creu Roja i una trentena de voluntaris. L’Ajuntament aporta a l’entitat una subvenció de 15.500 euros per col·laborar en l’organització d’actes i en els serveis preventius d’atenció sanitària immediata.

Però la major part de la subvenció municipal se l’emporta el servei de transport adaptat per a les persones amb mobilitat reduïda, tant gent gran com discapacitats. D’aquest servei es beneficien 32 persones que assisteixen al Centre de Dia i el Casal de la Gent Gran de Montcada i Reixac i 18 persones amb diferent grau de discapacitat, que han d’anar a centres especials de treball i a tallers d’ocupació. Deu persones de Creu Roja treballen en aquests serveis i s’hi dediquen quatre vehicles adaptats. Tot plegat té un preu proper als 100.000 euros. El gerent de Creu Roja, César Martínez, ha destacat que “Montcada és un dels municipis de l’entorn que més recursos destina a persones amb problemes de mobilitat”.

Foto: Premsa Ajuntament

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari