Dignificar totes les víctimes, assignatura pendent

El primer taller de Memòria Democràtica evidencia que encara hi ha persones que busquen familiars desapareguts durant la guerra o la postguerra

Taller de Memòria Democràtica fet a la Casa de la Vila
Fotos: Laura Grau
D'esquerra a dreta, Angelina Ventura, Antònia Sarrà, Margarita Canals, Josep Oliva, Antoni Orihuela, Jordi Salat i Josep Capella

Persones grans vinculades a entitats com l’Associació Cultural Montcada, l’Aula d’Extensió Universitària, els casals i l’Esplai per la Dona van participar ahir la tarda en el primer Taller de Memòria Democràtica en el marc del cicle que organitza l’Ajuntament.

Jordi Salat, Antoni Orihuela, Josep Oliva, Margarita Canals, Antònia Sarrà i Angelina Ventura van compartir records i reflexions sobre la Guerra Civil i la postguerra en un acte fet a la Sala Institucional de la Casa de la Vila, que va reunir una seixantena de persones.

Totes van coincidir en la duresa de les vivències viscudes per les generacions que van patir el conflicte i el dolor afegit, en molts casos, de no saber el destí final dels seus familiars, ni la ubicació de les seves restes.

En aquest sentit, l’historiador Josep Capella, conductor del taller, va defensar la Llei de Memòria Democràtica “com una eina útil per dignificar totes les víctimes i les seves famílies”.

L’historiador Benjamí Benedicto, que té un web sobre el cost humà de la Guerra Civil a la comarca, i els responsables de l’Arxiu Municipal es van posar a disposició de la ciutadania per guiar les persones de Montcada i Reixac que encara busquen familiars desapareguts.

El I Cicle de Memòria Democràtica clourà el dimecres vinent amb un col·loqui sobre els documentals ‘Donde el trigo crece más alto’ y ‘De eso no se habla’, de Pilar Pérez Solano. Serà a la Casa de la Vila, a les 18.30 h.

Deixa un comentari