‘Dissabtes per a tu’ tanca els seus primers mesos de funcionament amb un balanç molt positiu

La iniciativa es va posar en marxa al gener amb la participació de 14 joves i adults amb diversitat funcional i discapacitat intel·lectual

L’Ajuntament i l’entitat Oratge, que coordinen el projecte ‘Dissabtes per a tu’, fan un balanç molt positiu dels primers mesos de funcionament. Es tracta d’una iniciativa d’oci inclusiu per a persones joves i adultes amb diversitat funcional i discapacitat intel·lectual, que pretén afavorir la seva inclusió social mitjançant el temps lliure, vetllar pel respecte i drets d’aquest col·lectiu, millorar la seva qualitat de vida i treballar per la relació amb la comunitat. L’activitat es va posar en marxa al gener i actualment el servei té 14 persones usuàries i ja compta amb noves peticions cara el curs vinent, que arrencarà a final de setembre o principi d’octubre. “Estem satisfets amb el resultat del treball de l'entitat al  nostre municipi; esperem consolidar el projecte i que pugui anar creixent la pròxima temporada amb més incorporacions i noves propostes de treball amb els joves i adults que participen en les activitats”, ha explicat la regidora de Serveis Socials i Polítiques d’Inclusió, Mar Sempere.

 

El grup s’ha trobat a l’Espai Jove Can Tauler dos dissabtes al mes, a les 16.30 h. A cada sessió es fa alguna activitat o taller a l’equipament o bé, un passeig pel municipi. Entre d’altres, les persones usuàries han participat a un karaoke, concerts de rock, reggae i ska, a una festa de la primavera, a una sortida a Barcelona o bé, han anat a la piscina o a festes als barris del municipi, entre d’altres. L’equip acompanyant està format per quatre persones de l’àmbit de l’atenció a les persones amb discapacitat. Són elles les que s’encarreguen de dinamitzar les activitats i també d’atendre les necessitats mèdiques i de mobilitat dels usuaris, ja que algunes persones utilitzen cadira de rodes de forma permanent o en moments puntuals o bé, han de prendre alguna medicació durant l’estada a ‘Dissabtes per a tu’. 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari