Diversos col·lectius creen un grup de consum ecològic per abastir la zona centre

El projecte es presentarà el dia 25 a Brot i el 27 es fa una calçotada popular al carrer Major

El Casal Popular El Brot, amb el suport d’altres col·lectius, ha creat un grup de consum ecològic amb l’objectiu de donar difusió i distribuir –a partir de l’abril– aliments conreats sense productes químics, que abastirà als veïns del centre de Montcada que vulguin participar en aquest projecte. La presentació d’aquesta secció tindrà lloc divendres, 25 de març, a les 19.30h al local d’El Brot, al número 52 de Carretera Vella. Amb el nom ‘Cistelles ecològiques: alternativa de consum’, dos membres del col·lectiu La Verdolaga explicaran en què consisteix aquest tipus de conreu i com formar-ne un grup.

Fa un any que a Mas Rampinyo funciona un grup de consum ecològic, La Pastanaga, i, de fet, diumenge, dia 27, aquest col·lectiu, El Brot i l’Agrupament Escolta El Turó organitzen una calçotada –els calçots, ecològics, els aportaran La Verdolaga i Rave Negre– i botifarrada popular al carrer Major. A les 12h hi haurà una activitat infantil i a les 14h començarà el dinar. El preu és de 10 euros per persona i els tiquets es poden adquirir ja a l’Abi, El Brot i a l’establiment Mestres Perruquers. La festa també servirà per celebrar el primer aniversari de La Pastanaga, format a hores d’ara per una quinzena de famílies.

Mengem unes verdures més gustoses i sanes i, alhora, contribuïm a la preservació del medi ambient i fomentem una relació més justa entre els productors i els consumidors, sense intermediaris”, explica Alfred Pedron a La Veu de Montcada i Reixac. Pedron –un dels ponents de la xerrada del pròxim divendres– és un dels promotors de la iniciativa, qui defensa un model de consum més responsable d’aliments ecològics produïts a la vora de casa. Els integrants del nou col·lectiu tenen molt clar que només mengen productes de temporada, és a dir, que ara és temps de bledes, bròquils, cols i espinacs i que, per exemple, els tomàquets, el carbassó i la mongeta tendra arribaran a l’estiu. “Quan ho proves, de seguida notes la diferència de qualitat”, comenta la tresorera de l’associació, Cristina Sampietro. A més de fomentar els aliments conreats sense pesticides, els joves pagesos del Rave Negre –amb seu a Gallecs– també treballen en la recuperació de llavors antigues, algunes estan de les quals estan en perill d’extinció amb l’arribada de les espècies híbrides, més rendibles i resistents.

 

 

 

Seccions:

Deixa un comentari