‘Donem una oportunitat laboral a persones amb capacitats diferents’

El director de l’empresa Specialisterne, Francesc Sistach, va presentar divendres el projecte a la ciutat convidat per Tot per tu

El director d'Specialisterne, Francesc Sistach, durant la presentació del projecte a la Casa de la Vila
Sílvia Alquézar

L’entitat Tot per tu, creada recentment amb l’objectiu d’ajudar les persones amb necessitats especials, va organitzar el passat divendres un acte a la Casa de la Vila per donar a conèixer el projecte de l’empresa Specialisterne que proporciona formació específica i feina dins el sector de les Tecnologies de la Informació a persones amb Trastorn d’Espectre Autista (TEA) i Síndrome d’Asperger. “Donem una oportunitat laboral a persones que tenen altres capactitats, posant en valor el que sí poden fer”, va explicar el director de la companyia, Francesc Sistach, durant la presentació de la iniciativa, que va aplegar un nombrós públic, entre el qual hi havia diverses persones rellevants de la Generalitat com la directora del Departament de Benestar Social i Família, Carme Canela; la subdirectora general d’ordenació i atenció a la diversitat, Cristina Pellisé; i la directora general d’Educació Infantil i Primària, Alba Espot, a més de diversos regidors de l’Ajuntament.

 

L’edil de Salut Pública i Consum, M. Carmen González (CiU), va destacar el paper de l’educació inclusiva “per garantir la igualtat d’oportunitats”. En aquest sentit, el director d’Specialisterne, amb seu a Sant Cugat, va remarcar que l’objectiu de la seva empresa és “buscar les tasques on siguin especialment útils respectant cada individu com és”. Les persones que poden formar part del projecte d’Specialisterne han de ser majors de 18 anys, tenir coneixements d’usuari d’informàtica i cert grau d’autonomia personal, mentre que no és necessari tenir el certificat de discapacitat. “Amb aquest projecte veiem un futur per als nostres fills”, ha indicat la portaveu de Tot per tu, Carmen Sarante. Les persones de Montcada interessades en la iniciativa es poden posar en contacte amb l’entitat a través de l’adreça [email protected].

Seccions:

Deixa un comentari