Dues fundacions reconeixen la tasca d’integració social i laboral de la Fundació Engrunes

El premi Josep M. Piñol està valorat en 10.000 euros i reconeix la feina d’entitats socials

La Fundació Engrunes, amb seu al polígon Coll de Montcada, ha rebut el premi Josep M. Piñol a la seva trajectòria en la lluita a favor de la inserció laboral, valorat en 10.000 euros. Engrunes, que enguany celebra el seu 25è aniversari, treballa amb el col·lectiu de desafavorits. El guardó el convoquen conjuntament les fundacions Un Sol Món i Acció Solidària Contra l’Atur i té com a objectiu reconèixer la innovació i, d’altra banda, la trajectòria institucional d’una entitat a favor de la inserció laboral de persones i de col·lectius en situació d’exclusió sociolaboral.

Silvia Puig-Pey, membre de la Fundació, ha explicat que els diners obtinguts es destinaran a sufragar un projecte sobre reciclatge i treball en la construcció, activitats que Engrunes desenvolupa des d’un punt de vista empresarial. La Fundació Engrunes, una de les empreses que més treballa per la integració sociolaboral a tot Catalunya, es va fundar a Esplugues de Llobregat ara fa 25 anys i actualment compta amb 212 treballadors bona part dels quals –més d’un 30%– són persones en situació de risc d’exclusió social i un 4%, discapacitats.

La Fundació es dedica a la gestió de residus i a l’àmbit de la construcció i, si bé en els seus inicis depenia en un 75% de subvencions públiques, avui dia funciona gràcies als seus propis recursos. Segons Puig-Pey, el Premi Josep M. Piñol reconeix la llarga i fructífera trajectòria de l’entitat.

Foto: Santi Romero

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari