Educació anuncia que la preinscripció escolar es podria fer la segona quinzena de maig

Si la pandèmia evoluciona favorablement, el personal docent i administratiu podria tornar als centres a partir de l’11 de maig. La majoria de centres educatius han optat per les portes obertes virtuals

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha avançat que la preinscripció es podria fer la segona quinzena de maig, tot i que no hi ha una data concreta. El pla de desconfinament anunciat pel govern espanyol aquest dimecres permetria que, a partir de l'11 de maig, si tot va bé, docents i personal d'administració poguessin tornar als centres, un cop s'hagués fet un procés de desinfecció dels espais. Aquest fet obriria la possibilitat de fer el tràmit de la preinscripció de manera presencial, el requisit que Educació havia considerat indispensable per iniciar la campanya en igualtat de condicions, ja que no totes les famílies disposen de connexió a internet.

Segons el calendari fixat inicialment, la preinscripció s'havia de fer entre el 23 de març i l'1 d'abril, amb el sorteig per desempatar el 5 de maig i les matriculacions del 16 al 22 de juny.  La suspensió de les classes i el tancament de tots els centres pel coronavirus, des del passat 13 de març, va arribar just en l'època que els centres fan les portes obertes i visites. Molts centres del municipis han optat per donar a conèixer les seves instal·lacions i el seu projecte pedagògic a través de les xarxes socials i les seves pàgines web. Pel que fa a la selectivitat, que també es va ajornar; ara està prevista entre el 9 i l'11 de juliol.

 
Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari