Educació preveu que a Montcada es matriculin al curs vinent 400 alumnes a P3 i 300 a l’ESO

Les famílies interessades poden fer ja la preinscripció per a la nova escola de Mas Rampinyo

El procés de preinscripció per a infantil, primària i secundària ha començat avui als centres de tot Catalunya i acabarà el 4 d’abril. A Montcada, el termini afecta tant les escoles públiques com concertades i enguany es presenta amb força novetats. Les famílies interessades poden fer la preinscripció a les dues aules de P-3 de què disposarà el nou col·legi que es construirà a Mas Duran. Les obres del centre, que s’ubicarà al carrer Joan Miró, encara no han començat i la seva finalització no serà fins a final d’any, però mentrestant, els alumnes de l’escola faran classe en aules provisionals al col·legi Elvira Cuyàs de Mas Rampinyo. D’altra banda, es manté la zona única per als centres concertats. Pel que fa a secundària, augmenta la xifra d’alumnes que l’any vinent farà primer d’ESO.

La Regidoria d’Educació preveu que per al curs 2008-2009 es matriculin a centres de Montcada 411 infants a P-3 i 293 a l’ESO. Pel que fa a infantil i primària, hi ha una lleugera baixada de nens respecte l’any passat, en concret 28 alumnes menys, la majoria concentrats a Can Cuiàs. En canvi, a secundària hi ha una pujada de 54 estudiants respecte a aquest curs i les onze línies que s’oferten a Montcada podran acollir els gairebé 300 estudiants que el curs vinent farà primer d’ESO, amb una ràtio de 30 alumnes per aula. La principal novetat a l’educació primària és la posada en funcionament del nou col·legi de Mas Duran, que serà de dues línies. El centre encara no s’ha començat a construir però l’Ajuntament preveu que es posi en funcionament a final d’any, perquè s’aixecarà a través de mòduls prefabricats. Mentre el centre no obri portes, els alumnes faran classe a aules provisionals al col·legi Elvira Cuyàs. La regidora d’Educació, Ana Rivas (PSC), ha explicat que demà a les 18h tindrà lloc una reunió amb les famílies interessades a l’aulari de Mas Rampinyo, al carrer Baix de Sant Pere, per presentar el projecte educatiu de la nova escola. La posada en funcionament del nou centre implica que l’escola pública Font Freda perdi una línia educativa. D’altra banda, per pal·liar la manca de centres escolars a Can Cuiàs, els infants tindran els mateixos punts tant per accedir als centres de Ciutat Meridiana propers al barri com per a totes les escoles de Montcada i Reixac.

Per formalitzar les inscripcions, les famílies han de portar la documentació pertinent al centre on vulguin escolaritzar els seus fills. La preinscripció acabarà el 4 d’abril i la Generalitat farà públiques les llistes amb el barem de punts de cada infant el dia 22 de maig. Les reclamacions es podran fer els dies 23, 26 i 27 de maig i la llista definitiva d’alumnes admesos es publicarà el 30 del mateix mes. La matriculació es farà del 9 al 13 de juny. Per més informació, les famílies poden adreçar-se als centres educatius o bé al portal web del Departament d’Educació de la Generalitat, a l’adreça www.gencat.cat/preinscripcio.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari