‘El càncer de colon es pot prevenir amb una alimentació equilibrada i exercici físic’

La psicòloga Marina Garcia, de l’AECC, va fer una xerrada aquest dimarts a la Casa de la Vila per inaugurar l’exposició sobre la malaltia

La psicòloga Marina Garcia durant la xerrada sobre el càncer de colon que va fer dimarts a la Casa de la Vila
Sara Abadía

La psicòloga Marina Garcia, de l’Associació Espanyola Contra el Càncer, va oferir aquest dimarts una xerrada sobre la prevenció del càncer de colon, organitzada per la secció local de l’entitat a la Casa de la Vila. La conferència va servir per inaugurar la mostra que es pot visitar aquesta setmana a l’equipament municipal sobre la malaltia, la segona causa de mortalitat a Espanya. “El 90% dels càncers de colon s’inicien amb un pòlip que, si es detecta aviat, no acabarà transformant-se en cèl.lules malignes”, va dir García, qui va manifestar que les persones on s’ha detectat més incidència de la malaltia és la franja d’edat compresa entre els 60 i els 69 anys.

 

D’altra banda, Garcia va parlar de la importància de seguir una alimentació equilibrada i fer exercici físic per prevenir l’aparició d’aquest tipus de càncer. La psicòloga també va comentar que existeix una prova de cribatge molt econòmica i senzilla que fan les farmàcies per detectar sang oculta en les femtes. La iniciativa es troba en una fase pilot i només s’ha implantat a algunes farmàcies de Barcelona i de poblacions amb més de 50.000 habitants. 

Deixa un comentari