El canvi climàtic centra les activitats locals de la Setmana de la Ciència
El professor Gúmer Carné, de l’IES Montserrat Miró, ofereix avui una xerrada a la Casa de la Vila
Montcada s’afegeix un any més a la Setmana de la Ciència, una iniciativa del Departament d’Educació i Universitats de la Generalitat i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, que enguany arriba a la dotzena edició. L’objectiu d’aquesta commemoració és despertar i potenciar l’interès dels més joves entorn la ciència i la tecnologia d’una manera atractiva i comprensible. En aquest sentit, arreu de Catalunya es fan centenars d’actes, com conferències, taules rodones, cursos i tallers. Les causes i conseqüències del canvi climàtic és el tema estrella d’aquesta edició de la Setmana de la Ciència.
El professor de ciències naturals de l’institut Montserrat Miró Gúmer Carné ofereix aquesta tarda una conferència a la Casa de la Vila (18.30h), amb el nom Canvi o crisi climàtica?, organitzada pel Museu Municipal. La conferència girarà entorn les causes d’aquest fenomen i les seves possibles conseqüències. “Contra els fenòmens naturals que incideixen en el canvi climàtic, els humans no podem fer res, però sí que hi ha comportaments socials que poden ajudar a aturar-lo”, ha explicat Carné, qui considera que principal mesura que ha de prendre la ciutadania és no consumir en excés els recursos naturals. Carné creu que el problema del consumisme s’està agreujant més avui dia, amb l’entrada al mercat capitalista de països com la Xina.
La conferència d’aquesta tarda no és l’únic acte que s’ha fet sobre la Setmana de la Ciència. Ahir, Josep Maria Gili, professor d’investigació de l’Institut de Ciències del Mar de Barcelona, va oferir una xerrada a l’Auditori sobre l’Antàrtida a alumnes de batxillerat de Montcada, un acte organitzat pel Centre de Recursos Pedagògics. A més, en aquest marc, avui es convoca a tots els ciutadans a fer una apagada energètica de cinc minuts contra el canvi climàtic, a les 20h.